Чому варто утриматися від вживання салату “Олів’є”


Беззаперечно, салат “Олів’є” — король новорічного столу. Він давно і надовго закріпив за собою місце у святковому меню. Традиції і дитячі спогади — на цьому його корисні властивості закінчуються. Дієтологи викрили улюблений народний рецепт. Ми зібрали докази фахівців, а також знайшли корисний варіант смачного салату “Олів’є”, інформує .

Чим страшний?

Поєднання непоєднуваних продуктів

Саме тому салат “Олів’є” дієтологи назвали “харчовою бомбою”. Картопля, яйця, ковбаса, майонез — це несумісні продукти і вони можуть викликати навіть у здорової людини важкість у шлунку, а також негативно вплинути на підшлункову залозу.

Підвищення рівня цукру у крові

Кожен із цих продуктів впливає на збільшення рівня цукру у крові, що у свою чергу може призвести до ожиріння. Звичайно, від одноразового вживання цього народного салату хвороба навряд чи розвинеться, але їсти його протягом усіх новорічних свят все ж таки не варто.

Висока калорійність

Калорійність цього салату вражає. Він може підняти рівень холестерину у крові, м’яко кажучи, вище за норму. Рахуйте самі: організм людини за добу готовий впоратися з 300 мг холестерину, а у 100 грамах салату “Олів’є” міститься більша частина його добової норми. А якщо ще врахувати достаток інших висококалорійних страв на столі, арифметика виходить дуже цікавою. У людей із хворобами серця ця гастрономічна надмірність може призвести до досить серйозних наслідків — інсульту або інфаркту. Саме тому захоплюватися цією стравою не варто.

Майонез

Майонез — головний недолік салату “Олів’є”. Шлунок ніколи не скаже вам “спасибі” за його вживання, оскільки на нього лягає велике навантаження під час перетравлення. Також не рекомендується використовувати варену ковбасу і солоні огірки.

Якщо ж ви зовсім не уявляєте свята без салату “Олів’є”, то не починайте застілля з нього. Нехай краще у шлунок потрапить їжа, насичена білками: курка, яловичина, яйця, біла риба. А ще більш правильним рішенням стане приготування корисного варіанту усіма улюбленого салату.

Корисний рецепт салату “Олів’є”

Інгредієнти

  • куряча грудка — 2 шт.;
  • свіжі огірки (середні) — 2 шт.;
  • картопля — 3 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • яйця — 4 шт.;
  • свіжа зелень — 1/2 пучка;
  • свіжий (або заморожений) горошок — 200 г;
  • цибуля — ½ шт.;
  • яблуко (середнє, кисло-солодке) — 1 шт.;
  • сіль, перець;
  • йогурт без добавок — за смаком.

Приготування

  1. Відварити картоплю, яйця, моркву і курячу грудку. Дати продуктам охолонути.
  2. Зелений горошок обшпарити окропом і відразу перекласти у холодну воду. Так він збереже колір.
  3. Овочі, яйця і філе порізати кубиками середнього розміру. Змішати у великій мисці.
  4. Подрібнити цибулю, зелень і додати до салату.
  5. Ретельно перемішати, приправити сіллю, перцем.
  6. Заправляти салат краще за пів години до подачі.

Пам’ятайте, що свіжим заправлений салат “Олів’є” може бути лише протягом 12 годин.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *