Спагеті хоч і є італійським надбанням, але їх любить багато наших співвітчизників. Адже цю довгу вермішель так легко і швидко можна приготувати на вечерю. З нею прекрасно поєднується практично будь-який соус. Паста хороша як гарнір до овочів, риби, м’яса, інформує .
Але визначити відповідну порцію на одну людину господарочкам буває непросто. Нерідко відбувається так, що після варіння спагеті виходить або забагато, або навпаки — дуже мало. Тому ми вирішили поділитися з вами у своїй сьогоднішній статті одним цікавим лайфхаком, як швидко і легко визначити вірну порцію продукту на одну персону.
Як виміряти правильну порцію спагеті на одного їдця?
Так як паста — страва іноземна, то і спосіб, що дозволяє господині визначити необхідну кількість цього продукту на одну порцію, теж був запозичений у закордонних шеф-кухарів. Допоможе нам в цьому питанні будь-яка монета, діаметром в 20,8 мм.
Стандартна порція пасти, розрахована на 1 їдця, на думку професійних кулінарів, повинна повністю заповнити собою простір монетки.
При цьому вага такої кількості спагеті становитиме:
- 80 г — в сушеному вигляді;
- 100 г — у відварному.
Продукту, відміряного по монеті, має бути більш ніж достатньо для того, щоб один їдець наситився, але при цьому не об’ївся. Завдяки цій кулінарній хитрості закордонним господаркам не доводиться відправляти у відро для сміття залишки страви після вечері.
По монеті визначаємо, чи вистачить взятої вермішелі для одного їдця. Відміряючи за допомогою цього лайфхаку порцію довгої вермішелі, тримати витягнуту з пачки соломку слід в кулаці, але, не притуляючи її кінцями до монети для дотримання харчової гігієни. Утримуйте пасту над монетою так, щоб мати можливість зіставити їх діаметри.
Відміряйте кількість спагеті для варіння, виходячи з числа їдців. Скільки людина буде їсти страву, стільки разів повторіть трюк з монетою.
Як правильно вибрати спагеті?
Щоб купити якісний продукт, з якого вийде смачна і корисна страва, вам буде потрібно виконати ці дії:
- Уважно вивчити пачку. Особливу увагу приділіть такому інгредієнту в складі спагеті, як борошно. Воно повинне бути тільки вищого сорту (1 клас). В ідеалі повинно бути зазначено, що паста зроблена з борошна, отриманого з твердих сортів пшениці.
- Перевірити показник вмісту білка в продукті. У якісних спагеті білка повинно бути не менше 11 г.
- Розглянути продукт. Якісна паста з твердих сортів пшениці має жовтуватий відтінок, склоподібні краї.
Сам виріб повинен бути гладким. Наявність в пачці уламків спагеті неприпустима.
Спагеті — смачна страва, яке, на жаль, стає несмачною після розігріву. Тому досвідчені господині готують правильну порцію, розраховану на одного їдця, щоб потім не розігрівати залишки їжі або не відправляти їх у відро для сміття. Беріть на замітку лайфхак з монетою, і робіть так само!