З тістом нелегко працювати, і про це знає кожна господиня. Його треба правильно замішувати і розподіляти борошно так, щоб тісто не залишилося на качалці або не прилипало до рук. Але часом складно розрахувати необхідну міру, тому деякі відмовляються працювати з тістом. Якщо скористатися декількома лайфхаками, то ніяких проблем при замішуванні у вас не виникне, інформує .
Строго дотримуватися рецепту
Важливо під час роботи з тістом строго дотримуватися тих пропорцій, які вказані в рецепті. Найчастіше воно починає прилипати до рук і качалки, якщо невірно дотримане співвідношення кількості продуктів. Також про це свідчить неправильний технологічний процес.
Дотримуйтесь пропорції борошна і олії, зазначених в рецепті. Використання якісних продуктів і правильне вимішування гарантує хороший результат.
Охолоджуйте заготовку в холодильнику
Тісто буде слухняним, якщо його присипати борошном, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 15-20 хвилин. Далі можна взяти охолоджене тісто і продовжити маніпуляції з ним.
Ви можете особисто переконатися в тому, що воно не буде прилипати до поверхні. Це дуже зручно, так як поки тісто знаходиться в холодильнику, можна приступити до приготування начинки, якщо ви робите пиріжки або булочки.
Використання борошна
Під час роботи з листковим, дріжджовим або здобним тістом даний лайфхак спрацює дуже добре. Щоб уникнути прилипання до качалки або рук, щедро посипте робочу поверхню борошном, а також присипте нею качалку. Те, що ви додасте трохи більше борошна, ніж належить, на смак ніяк не вплине. Але при цьому тісто буде піддатливим в роботі.
Використання олії
На качалку можна нанести тонкий шар олії. Також його можна використовувати на стільниці і злегка змастити ним руки, якщо збираєтеся надавати йому форму. Бажано використовувати рафіновану рослинну олію. Можете не турбуватися, адже на смак приготованої страви це ніяк не вплине.
Використовуйте воду
Час від часу треба змочувати руки у воді. Даний лайфхак відмінно підійде для роботи з сирним або картопляним напівфабрикатом. Наприклад, для приготування сирників, булочок, зраз і т. д.