Корінь імбиру має безліч корисних властивостей, і добре доповнює страви азіатської кухні. Найчастіше його маринують і подають на стіл разом в суші і ролами. Освіжаючий імбир дозволяє більш повно відчути смак суші. Але продається в магазинах і свіжий корінь імбиру. Ми знаємо, що він має білий колір. Чому ж імбир змінює свій колір при маринуванні?
Чому імбир зазвичай рожевий?
Вважається, що рожевий колір більш гармонійно поєднується з кольорами страв японської кухні, ніж білий. Він привертає до себе увагу і викликає більший апетит. Крім того, продукти рожевого кольору незвичайні і викликають інтерес. Для того щоб домогтися такого кольору, продукт фарбують харчовим барвником. Найчастіше це Е124. Барвник не впливає на смак імбиру, але надає йому цікавий рожевий відтінок, інформує Ukr.Media.
Існує версія, що рожевий відтінок маринований імбир може придбати природним чином, якщо використовувати при його виробництві тільки молоде коріння. Але насправді на широкому виробництві цього продукту в Китаї використовується все-таки стигла сировина і додатково застосовуються барвники.
Як маринують імбир на виробництві
Виробництво маринованого імбиру відбувається в кілька етапів. На першому етапі відбирають красиве стигле коріння для подальшої обробки. Далі його пропускають через спеціальну м’ясорубку, яка дозволяє зробити тонкі довгасті слайси імбиру. Утворену сировину ще раз оглядають на предмет наявності браку, а потім промивають в підсоленій воді. На останньому етапі слайси імбиру пакують в спеціальні пакети або банки на продаж, заливають маринадом і вакуумують пакет або закривають кришку банки. Для отримання рожевого імбиру додається барвник.
Альтернативний спосіб приготування червоного маринованого імбиру
Сьогодні все більша кількість ресторанів надають перевагу білому незабарвленому імбиру, бо про використання харчового барвника для надання продукту рожевого кольору стало відомо широкій масі споживачів. У більшості ж магазинів продається як рожевий, так і білий маринований імбир на вибір. А в країнах Європи зовсім заборонено пропонувати гостям в ресторанах продукти з вмістом барвника Е124, тому туди ввозять тільки білий імбир. Ресторатори Європи, які хочуть надати імбиру більш привабливий вигляд, фарбують його самостійно за допомогою соку буряка. Цей же спосіб можете застосувати і ви в домашніх умовах, купивши білий маринований імбир і потримавши його в соку буряка кілька годин.