Багато людей стикається з ситуаціями, коли на чашці залишається чайний наліт. Не завжди від нього виходить так легко позбутися, інформує .
Як запобігти цьому неприємному явищу? Розберемося в цьому більш детально.
Бутильована вода
Проточна вода містить масу домішок, які в поєднанні з пігментами чаю можуть давати наліт на чашці.
Саме тому краще заварювати чай на чистій воді. Це зробить рідину прозорою, поліпшить смак напою і запобіжить появі великої кількості нальоту.
Лимон
Якщо додати лимон в чай, то кислота, що міститься у фрукті, прибере пігменти. Так, чашка залишиться світлою, а ви отримаєте порцію вітаміну С.
Молоко
Додавання молока в чай здатне значно зменшити концентрацію пігментів.
Своєчасне миття посуду
Багато людей п’ють чай, розтягуючи цей процес на години. За цей час напій остигає, а на стінках чашки з’являється неприємний наліт.
Саме тому краще не затягувати процес чаювання. Якщо помити посуд з чаєм не виходить відразу, то краще вилити з нього цей напій.
Тепер ви знаєте, як уникнути чайного нальоту.