Зробити обід теплим в мікрохвильовій печі може навіть школяр, інформує .
Але часто після СВЧ їжа стає сухуватою і явно несвіжою на вигляд.
Додайте води
Якщо ви грієте і без того суху страву, то вона стане позбавлена смаку після впливу мікрохвильовки.
Щоб цього не сталося, додайте в ємність з їжею трохи чистої води. Якщо не хочете втрати смак і не боїтеся зайвих калорій, то заправте їжу соусом або овочевим/м’ясним бульйоном.
Також випаровування вологи частково запобіжить спеціальний пластиковий ковпак. Його основна функція — захист стінок побутової техніки від попадання крапель з їжі під час нагрівання і обертання.
Грійте послідовно
Складена страва не розігріється рівномірно. М’ясо щільніше овочів: за 1 хвилину воно потеплішає тільки зверху, коли рослинний гарнір вже почне закипати.
Розділіть їжу на складові частини і підігрійте кожну окремо.
Дійте поетапно
Не ставте миску з кашею відразу на кілька хвилин. Краще включіть 30-секундний нагрів, перемішайте страву, а потім повторіть розігрів в такому ж режимі. Так ви витратите менше часу, а страва буде помірно теплою.