Чай приносить користь здоров’ю людини, але в ряді випадків він може бути небезпечним для здоров’я людини, інформує .
Про небезпеку чаю повідомили дієтологи.
Чай в потрібній кількості принесе користь. Напій сприяє зниженню серцево-судинних захворювань і онкології, а також уповільнює старіння і володіє дезінфікуючим ефектом.
Однак, якщо чай неправильно приготувати, то в ньому можуть утворитися пори цвілі. Вони можуть бути непомітні, але вони все одно будуть там перебувати.
Також існує ризик придбати підроблений чай. Це пов’язано з тим, що раніше індійський чай був у дефіциті.
Тому зараз деякі, побачивши зображення слона на упаковці, можуть вирішити, що чай хороший і придбати його.
Важливо знати, що чай, якщо він дешевий, може бути підробкою. Тому експерти радять уважно підходити до вибору напою.
Пакетований чай варто купувати лише в тому разі, якщо він дійсно якісний. У дешевих чаях може міститися велика кількість шкідливих речовин.
Причому небезпечні можуть бути самі пакетики, оскільки в них можуть накопичуватися шкідливі речовини.
Додавання цукру в чай при цьому не псує чай. Цукор сам по собі не приносить користі для здоров’я.
Але в ряді випадків чай з цукром допомагає. Так, при глікемії або сильному зниженні тиску чай принесе відчутну користь.
Чай можна також вживати з медом. Але мед потрібно додавати в чай, температура якого не вище 40-50 градусів. Це робиться для того, щоб не вбити шкідливі речовини, які є в меді.