Якщо ви любите гречку, і шукаєте нові рецепти з цією крупою, ви просто зобов’язані спробувати приготувати її за цим незвичайним рецептом. Для смачної і ситної страви гречку навіть не потрібно варити, вона буде запікатися разом з овочами і яйцем у звичайних скляних банках. Блюдо готується елементарно і виходить дуже смачним!
Інгредієнти:
- крупа гречана — 200 гр;
- часник — 1 зубчик;
- цибуля — 1 головка;
- рослинна олія — 50 мл;
- морква — 1 шт;
- картопля — 1 шт;
- бульйон — 100 мл;
- яйце — 3 шт;
Приготування:
Промиту гречку залийте 500 мл окропу. Додайте до гречки сіль і залиште на 10 хвилин, інформує Ukr.Media.
Подрібнені цибулю і часник обсмажте на рослинній олії. Додайте до овочів нарізану соломкою моркву і нарізану дрібними кубиками картоплю. Посоліть овочі за смаком і обсмажте до повної готовності.
У скляні банки об’ємом 0,7 літра викладіть по 3-4 столових ложки готових овочів.
Доповніть банки запареною гречкою і додайте в кожну по 35 мл бульйону, зверху викладіть по 1 сирому яйцю.
Накрийте банки кришками з фольги. У кожній кришці за допомогою зубочистки зробіть численні отвори.
Поставте блюдо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, і готуйте 30 хвилин.
Смачного!