Як приготувати ідеальне м’ясо — головні секрети створення кулінарних шедеврів


Приготувати по-справжньому смачне та ароматне м’ясо в домашніх умовах може кожен, достатньо дотримуватися простих рекомендацій, інформує .

Як правильно вибрати та підготувати м’ясо

Кожен домашній шеф-кухар знає, що різні види м’яса підходять для різних страв. Наприклад, для стейків ідеально вибрати спинний відруб або товстий край, який виходить максимально соковитим та ніжним. Для запікання в духовці відмінно підійде м’якуш стегна. Для людей, які ведуть здоровий спосіб життя де рецепти вимагають тривалого варіння чи гасіння, радимо вибирати грудинку чи голяшку. А ідеальне правило наваристого м’ясного бульйону — більше кісток.

Коли вибір підходящої м’ясної частини зроблено, саме час підготувати продукт. Якщо м’ясо лежало у морозилці, слід правильно його розморозити. Велика помилка — розморожувати м’ясо в раковині під гарячою водою. Цей сумнівний трюк зруйнує структуру м’яса, зробить його грубим та жорстким. Натомість рекомендуємо перекласти м’ясо в холодильну камеру і потримати там близько доби. Далі за пару годин до приготування викладаємо м’ясо на робочу поверхню і доводимо до кімнатної температури. Такий порядок дій зробить страву м’якою та соковитою.

Як легко обробити тушку курки

В Інтернеті з кожним днем з’являється все більше рецептів курячих страв. Не дивно, адже цей продукт відрізняється корисними дієтичними властивостями, підходить для охочих прийти у форму і не сильно б’є по кишені. Найвигідніше купувати цілу курку, частини якої можна буде використовувати відразу для кількох страв.

Ну а обробляти цілу курку краще в такий спосіб. Беремо тушку за крило і відрізаємо його суглобом. Далі надрізаємо шкірку в районі стегна і вивертаємо суглоб, також ріжемо по суглобу і переходимо до грудки. Проводимо ножем уздовж кістки та відокремлюємо філе.

Як запекти соковите м’ясо

Нерідко домашні страви з м’яса, приготовлені в духовці, виходять сухими та твердими. Зберегти м’ясо ніжним та м’яким допоможуть кілька простих рекомендацій. Наприклад, шматочки яловичини можна загорнути у бекон, він дозволить не розгубити всі соки м’яса під час термічної обробки.

А щоб після духовки в роті танула куряча грудка, достатньо змастити філе оливковою олією, посолити і загорнути у фольгу або папір для запікання. Не варто готувати м’ясо в духовці за дуже високих температур, цілком достатньо 180 градусів.

Готуємо найніжнішу печінку

Вишукані страви в найкращих ресторанах подаються з використанням печінки, проте в домашніх умовах вона нерідко виходить не такою смачною. Щоб зробити шедевр із печінки, вибирайте продукт правильно. За кольором вона має бути схожа на стиглу черешню. Свіжість перевіряємо пальцем: якщо при натисканні ямка, що утворюється, швидко вирівнюється — якість продукту близька до ідеального.

Щодо процесу приготування печінки, то тут є один важливий момент. Ваші страви справлять справжній фурор, якщо посолити печінку наприкінці приготування. Сіль у фіналі «не вичавить» з м’яса всі соки, збереже ніжну печінку, а шматочки буквально будуть танути у роті.

Готуйте частіше і радуйте сім’ю та гостей смачними стравами з м’яса та птиці.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *