Знайти страву для перекусу, що містить всього 100 калорій, — завдання не з легких, особливо якщо ви прагнете до різноманітності і насиченості смаку. Сьогодні ми зібрали кілька простих рецептів, які допоможуть вгамувати ваш голод, а також не займуть багато часу на приготування, інформує .
Яблучні снеки з сиром
Вам знадобиться:
- 6 пшеничних хлібців
- 3-4 скибочки копченої індички
- 100 р. сиру брі
- 1/2 яблука
- 1 столова ложка подрібнених волоських горіхів
- 1 столова ложка меду
Приготування:
Помістіть шматочки індички на хлібці як у звичайному бутерброді, потім додайте яблучні скибочки, сир і трохи горіхової крихти. Скропіть медом.
Цибульні креветки
Вам знадобиться:
- 1 чайна ложка тертого імбиру
- 1 ложка соку лайма
- 1 ложка соєвого соусу
- 200 г великих очищених креветок
- 1 чайна ложка кунжуту
- листя салату
- 1 терта морква
- 1 терта редька
- сіль і перець
Приготування:
Нагрійте сковороду на середньому вогні. У глибокій чашці змішайте соєвий соус, імбир, сік лайма, сіль і перець. Додайте креветки і ретельно перемішайте. Обсмажуйте креветки протягом 4-7 хвилин до появи золотистої скоринки. Прикрасьте кунжутом і дайте їм трохи охолонути.
Окремо підготуйте листя салату, уклавши в них редьку і моркву. Додавайте креветки, перед подачею збризніть соком.
Цукіні на грилі
Вам знадобиться:
- 3 зубчики часнику
- оливкова олія
- 4 середніх кабачків
- сіль і перець за смаком
Приготування:
У невеликій мисці змішайте тертий часник і оливкову олію. Дайте їм настоятися, щоб олія вбралася. Наріжте кабачки навпіл, розкладіть їх на деко шкіркою вниз. Зробіть надрізи м’якоті ножем, щоб олії було простіше проникати всередину кабачка. Змастіть часниковою олію, приправте і відправте запікати на грилі протягом 5-10 хвилин, регулярно перевертаючи кабачки.
Бурякові чіпси
Вам знадобиться:
- 3 середніх буряків
- оливкова олія
- щіпка солі
- 2-3 гілочки розмарину
Приготування:
Поріжте буряк тонкими пластиками, додайте приправи і викладіть на змащене деко. Розігрійте духовку і ставте запікатися на 15-20 хвилин до коричневої скоринки.
Шпажки з кавуном, сиром і ожиною
Вам знадобиться:
- 1/2 склянки кавуна
- 150 р. сиру фета
- оливкова олія
- 1/2 склянки ожини
- базилік
- морська сіль
Приготування:
Візьміть невелику шпагу. Наріжте кубиками гарбуз і сир, подрібніть базилік і промийте ожину. Нанизуйте шматочки шарами, потім викладіть шпажки на блюдо, скропіть оливковою олією, сіллю і посипте базиліком.
Суп з кісткового бульйону
Вам знадобиться:
- 200 г яловичих кісток
- 150 г броколі або нарізаної квасолі
- сіль і перець за смаком
Приготування:
Підготуйте бульйон на основі яловичих кісток. Потім вкладіть розморожені овочі, наприклад броколі в банку, залийте їх бульйоном. Отриманий суп можна взяти з собою на роботу, якщо у вас є мікрохвильова піч.
Азіатський огірковий салат
Вам знадобиться:
- 2 невеликих огірків
- три ложки рисового оцту
- 3 ложки цукру
- 2 столові ложки кунжуту
Приготування:
Очистіть огірки і дрібно наріжте. Викладіть їх на паперову серветку, щоб та увібрала зайву вологу. Змішайте рисовий оцет і цукор в окремій чашці до повного розчинення. Залийте салат отриманої заправкою і додайте кунжут.
Фруктове морозиво
Вам знадобиться:
- форми для морозива або стаканчики з-під йогурту
- палички для морозива
- 1 персик
- 1 апельсин
- 1/2 склянки чорниці
- 2 склянки апельсинового соку
Приготування:
Розділіть фрукти порівну по чашках. Встановіть паличку для морозива і залийте соком. Заморожуйте не менше 4 годин.