Попри безліч різноманітних рецептів піци, обов’язковим компонентом залишається сир. Він істотно впливає на підсумкові смакові властивості страви. Залишається тільки розібратися, як краще використати сир, щоб отримати смачну піцу, інформує .
Класичні варіанти
Моцарела
Шикарний сирний шар, що тягнеться, виходить саме за допомогою моцарели. Такий сир поєднується з будь-якою начинкою. Моцарела доступна напівтверда, у формі брусочків, копчена та кульки в розсолі. У класичну піцу додається стандартний напівтвердий сир. Копчений вигляд практично не використовується або в мінімальній кількості, виключно з певною начинкою.
Пармезан
В Італії практично кожна піца посипається твердим пармезаном. Сир виділяється приємним смаком і тривалим приємним смаком. Поступово плавиться, утворюючи ніжну скоринку. У деяких рецептах пармезаном щільно засипають краї піци. У такому разі отримуючи хрумку основу. Залежно від технології приготування може як тягнутися, так і утворити рівномірний красивий шар з шикарним ароматом.
Англійський чедер
Цей сир часто застосовують американці. Буває твердий та напівтвердий. Приваблює жовтуватим відтінком та тягучою текстурою. Підходить під будь-якої начинки. Часто поєднують чедер із моцарелою. В результаті, утворюється рум’яна скоринка, із незабутнім ніжним смаком.
Ементаль
Швейцарський сир ементаль підійде тим, хто готує піцу в домашніх умовах і прагне отримати основу. Має приємний смак. Може використовуватись одразу з кількома різними сортами сиру. Найкраще себе показує у поєднанні з пікантними начинками.
Бюджетні сорти, які добре підходять для піци
Адигейський
Після нагрівання за своїми властивостями сильно нагадує моцарелу. Саме тому є чудовою альтернативою під час приготування піци в домашніх умовах. Єдине, що у адигейського сиру кислуватий смак, що може багатьох не влаштувати.
Сулугуні
Ще один сир, який за своєю консистенцією нагадує моцарелу. За рахунок своєї пряності та щільності підходить для будь-якого варіанту піци. Особливо добре поєднується з оливками та м’ясом.
Гауда
Найбільш доступний варіант. Особливо добре гармонує з овочевими рецептами піци. Після розтоплення відмінно тягнеться, утворює апетитну скоринку.
Чи варто додавати сири з пліснявою до піци
Такі сири, як брі, рокфор, горгонзола виділяються найсильнішим ароматом та досить незвичайним смаком. Поєднуються далеко не з усіма видами начинок. Використовувати такі сири можна, але якщо впевнені, що страва не зіпсується. Варто зазначити, що у Франції є свої фірмові рецепти на основі таких сирів. Хоча в інших країнах перевага надається класичній моцарелі або пармезану.