Тільки шеф-кухарі родом із України знають справжній рецепт червоного борщу, адже це українська національна страва. І повірте: хитрощів та нюансів приготування цієї страви дуже багато. Одна найменша помилка може все зіпсувати, інформує .
Нещодавно один кухар озвучив найпоширенішу помилку, якої припускаються домашні кулінари. Це сильно впливає на смак та сам вид борщу. У чому ж справа? У піджарці!
Кулінар упевнений, що борщ не повинен бути надто жирним. І часто саме піджарка цьому сприяє. Що ж робити?
Як правильно її готувати?
Український шеф-кухар вважає, що борщ треба готувати на м’ясному бульйоні. Наваристий і прозорий. Самі ж овочі додаються безпосередньо до бульйону. Моркву, цибулю та буряк потрібно пасерувати на сковороді — вони і є засмажкою для борщу.
Піджарка робить першу страву більш ситною та калорійною. Щоб не переборщити, потрібно навчитися правильно її готувати. Вживання занадто жирного борщу не позитивно впливає на ваше здоров’я.
Кулінар розповів, що треба зробити, щоб піджарка була правильною, а борщ смачним. Ось його секрет!
Піджарка для борщу
Піджарка готується без олії та жиру. Овочі повинні тушкуватися, а не смажитися, тому додайте в сковороду не олію чи сало, а воду (бульйон).
Тушитися буряк і морква повинні приблизно 20 хвилин, а потім їх можна додавати до основної страви.