Про солодкі рулети вперше людство дізналося завдяки французьким кондитерам. У принципі багато десертів було придумано саме у Франції. Але саме десерт у вигляді рулету справив великий резонанс і змусив інших світових кулінарів експериментувати з цими видами солодощів.
Перші рулети вважалися різдвяним десертом. Це підтверджувалося спеціальною назвою тістечка – “Різдвяне поліно”. Однак навіть у країнах, де Різдво не святкували, почали готувати цей десерт. Він став мати статус простого та доступного тістечка для всіх. Приготуємо домашній рулет самостійно.
Інгредієнти:
- печиво – 300 г;
- вершкове масло – 120 г;
- Нутелла – 3 ст.л.;
- сир Рікотта – 70 г;
- цукрова пудра – 30 г;
- збиті вершки – 70 мл;
- кокосова стружка – 30 г;
- банан – 2 шт.;
- білий шоколад – 80 г;
- молочний шоколад – 80 г.
Приготування:
Подрібнюємо за допомогою блендера печиво у дрібну крихту.
Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо до печива, ретельно перемішуємо.
Додаємо до печива Нутеллу, замішуємо ложкою шоколадне тісто.
На харчову плівку викладаємо пласт із шоколадного тіста.
Накриваємо тісто ще одним шаром харчової плівки, розгортаємо качалкою в рівний тонкий прямокутний пласт.
В окремій тарі змішуємо сир Рікотту із цукровою пудрою, вливаємо вершки.
Збиваємо компоненти до крему із стійкими піками. Висипаємо в крем кокосову стружку, перемішуємо. Змащуємо шоколадний пласт кремом, на край кладемо два банани впоперек.
Згортаємо пласт так, щоб у результаті банани знаходилися всередині та в центрі рулету.
Запечатуємо рулет у харчовій плівці та залишаємо в холодильнику на півгодини.
Розтоплюємо в окремих чашах шоколад – білий та молочний. Переливаємо розтоплений шоколад у різні кондитерські мішечки.
Нарізаємо на довгі та тонкі смужки пухирчасту плівку, змащуємо кожну смужку білим та молочним шоколадом.
Покриваємо рулет упоперек смужками із шоколаду і залишаємо застигати на півгодини.
Після застигання можна зняти пухирчасту плівку з поверхні.
Виходить незвичайний солодкий рулет із бананом усередині.