Про цей домашній десерт говорять усі. Новий рецепт за 15 хвилин без випічки та желатину


Про солодкі рулети вперше людство дізналося завдяки французьким кондитерам. У принципі багато десертів було придумано саме у Франції. Але саме десерт у вигляді рулету справив великий резонанс і змусив інших світових кулінарів експериментувати з цими видами солодощів.

Перші рулети вважалися різдвяним десертом. Це підтверджувалося спеціальною назвою тістечка – “Різдвяне поліно”. Однак навіть у країнах, де Різдво не святкували, почали готувати цей десерт. Він став мати статус простого та доступного тістечка для всіх. Приготуємо домашній рулет самостійно.

Інгредієнти:

  • печиво – 300 г;
  • вершкове масло – 120 г;
  • Нутелла – 3 ст.л.;
  • сир Рікотта – 70 г;
  • цукрова пудра – 30 г;
  • збиті вершки – 70 мл;
  • кокосова стружка – 30 г;
  • банан – 2 шт.;
  • білий шоколад – 80 г;
  • молочний шоколад – 80 г.

Приготування:

Подрібнюємо за допомогою блендера печиво у дрібну крихту.

Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо до печива, ретельно перемішуємо.

Додаємо до печива Нутеллу, замішуємо ложкою шоколадне тісто.

На харчову плівку викладаємо пласт із шоколадного тіста.

Накриваємо тісто ще одним шаром харчової плівки, розгортаємо качалкою в рівний тонкий прямокутний пласт.

В окремій тарі змішуємо сир Рікотту із цукровою пудрою, вливаємо вершки.

Збиваємо компоненти до крему із стійкими піками. Висипаємо в крем кокосову стружку, перемішуємо. Змащуємо шоколадний пласт кремом, на край кладемо два банани впоперек.

Згортаємо пласт так, щоб у результаті банани знаходилися всередині та в центрі рулету.

Запечатуємо рулет у харчовій плівці та залишаємо в холодильнику на півгодини.

Розтоплюємо в окремих чашах шоколад – білий та молочний. Переливаємо розтоплений шоколад у різні кондитерські мішечки.

Нарізаємо на довгі та тонкі смужки пухирчасту плівку, змащуємо кожну смужку білим та молочним шоколадом.

Покриваємо рулет упоперек смужками із шоколаду і залишаємо застигати на півгодини.

Після застигання можна зняти пухирчасту плівку з поверхні.

Виходить незвичайний солодкий рулет із бананом усередині.





Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *