Закусочний торт, він же — листковий салат — це невід’ємна частина святкового столу. Здивуйте гостей та рідних новим, найсмачнішим, ситним закусочним тортом «Чоловічий каприз». Він вершково-грибний, ніжний, соковитий, із прошарком копченого м’яса — словом, ідеальний!
Інгредієнти:
- Крекери — 80 гр.;
- Печериці — 200 гр.;
- Цибуля ріпчаста — 200 гр.;
- Рослинна олія — 1 ст. л.;
- Вершкове масло — 2 ст. л.;
- Сіль та спеції (чебрець, чилі);
- Варено-копчений курячий окіст — 1 шт.;
- Сир типу Філадельфія — 200 гр.;
- Вершки 33% — 35 гр.;
- Волоські горіхи — 30 гр.
Приготування:
Кілька грибів наріжте скибочками. Виберіть рівні, міцні та залиште їх для прикраси. Гриби, що залишилися, просто дрібно пошаткуйте, як і цибулю, інформує Ukr.Media.
Обсмажте спочатку цибулю до золотистості на суміші соняшникової олії та вершкового масла, потім додайте гриби, сіль та спеції (чебрець і пластівці чилі). Смажте до готовності грибів.
Тим часом куряче варено-копчене стегенце розберіть на шматочки. Кісточку видаліть, а м’ясо наріжте разом із шкіркою. Також обсмажте на олії відкладені грибочки для прикраси.
До сиру влийте трохи вершків, посоліть за смаком, перемішайте віночком до однорідності.
Почніть збирати закусочний торт. У форму викладіть шар крекерів (вибирайте із гарним складом).
Слідом шар сиру. І один шар обсмажених грибів із цибулею. Знову шар крекерів.
Знову шар сиру та один шар курочки.
Після курочки додайте нарізані дрібно волоські горіхи. Зробіть сіточку з сиру і викладіть крекер.
Фінальний штрих: обсмажені гриби, що залишилися, + весь сир, який залишився + гриби для прикраси. Зверху прикрийте харчовою плівкою та відправте в холодильник на ніч (6 годин).
Крекер просочиться, стане м’яким, всі уподобання ідеально з’єднаються між собою. Це просто дуже смачно — неодмінно спробуйте!