У сезон полуниці готую цей пиріг щотижня — ідеальний для літнього чаювання


Щоб порадувати рідних та близьких, приготуйте для них найніжніший пиріг із полуницею. Інгредієнти в цьому пирозі ідеально поєднуються один з одним: кислинка в полуниці чудово відтіняє солодощі сметанного крему та найніжнішого пісочного коржа, інформує .

Для приготування знадобиться:

  • борошно — 170 г;
  • цукор — 2 ст.л;
  • сіль — щіпка;
  • розпушувач — 1 ч.л;
  • вершкове масло — 70 г (кімнатної температури);
  • сметана — 70 г;

Для начинки підготуйте:

  • полуниця — 400 г;
  • цукор — 120 г (або до смаку);
  • яйце — 1 шт;
  • борошно — 2 ст.л;
  • сіль — щіпка;
  • сметана — 200 г.

Приготування:

Для приготування пісочної основи з’єднайте всі сухі інгредієнти і додайте розм’якшене вершкове масло. Швидко перетріть борошно з олією, щоб одержати крихту. Додайте до крихти сметану і зберіть тісто в єдину грудку.

Перекладіть тісто на харчову плівку або пергамент та залиште в холодильнику на 30 хвилин. Заливка для пирога готується дуже просто. Все, що потрібно зробити, — просто змішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси.

Розкачайте пісочне тісто і перекладіть його в роз’ємну форму, застелену пергаментним папером. Сформуйте борти висотою 3,5-4 см. Викладіть на тісто нарізану полуницю і залийте сметанною заливкою.

Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 50-55 хвилин. Після повного остигання пиріг можна буде діставати з форми.

Ідеальне поєднання пісочної основи, полуниці та ніжного сметанного крему не залишить нікого байдужим.

Смачного!



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *