Не для всіх продуктів холодильник оптимальне місце зберігання. Іноді дуже низька температура призводить до того, що їжа втрачає консистенцію та смак, інформує .
Хліб
Багато хто зберігає випічку в холодильнику, вважаючи, що вони продовжують термін життя продукту. Насправді хліб варто помістити в ящик або контейнер з кімнатною температурою. Так м’якуш не стане вологим і жорстким. А якщо ви розумієте, що не зможете з’їсти буханець відразу, оберніть його серветкою і відправте в морозилку. Потім його можна розігріти в духовці, випічка знову стане м’якою та ароматною.
Цибуля
Цибулина в холодильнику швидше стає м’якою, втрачає вологу і пліснявіє. Для цього продукту підійде темне сухе місце з кімнатною температурою. Ще одне правило: не зберігайте цибулю разом з картоплею. Таке сусідство скоротить термін свіжості продуктів вдвічі.
Оливкова олія
На відміну від вершкової та соняшникової, оливкова олія під дією низьких температур може розшаруватися, стати щільнішою, тягучою, а ще втратити аромат і смак. Кімнатна температура чудово підійде для цього продукту.
Мед
При холодній температурі мед дуже швидко застигає і перетворюється на тверду, цукрову масу. А в кімнатній температурі без потрапляння прямих сонячних променів цей продукт не має терміну придатності. Головне, щільно закрити кришкою.
Авокадо
Йдеться про не зовсім спілий фрукт: у холодильнику він стає м’якшим, але справа не в швидкості дозрівання, а в тому, що плід вбирає вологу і стає несмачним. Краще загорнути авокадо в папір і покласти у будь-який ящик із кімнатною температурою. А вже після дозрівання фрукт можна помістити у холодильник.
Томати
У холодильнику помідори втрачають всі свої смакові якості та розм’якають, тому що холодне повітря консервує процес дозрівання та наливання томатів соком. Тягучий борошнистий присмак — навряд чи це те, що ми чекаємо від стиглих помідорів, тому зберігаємо їх просто в прохолодному (але не холодному) місці.