Дізнайтеся, як приготувати курячий паштет вдома. Тепер ваші домашні будуть снідати бутербродами з цим паштетом і посміхатися, інформує .
Ми поділимося інструкцією з приготування ароматного і ніжного паштету з м’яса курки. На сніданок, на обід і в якості перекусу — цей паштет стане ідеальним рішенням!
Інгредієнти:
- 8 стегенець
- 3-4 зубчики часнику
- 2 моркви
- 3 цибулини
- 2 лаврових листки
- 50 г вершкового масла
- 3-4 гілочки петрушки
- перець горошком за смаком
- 2 ч. л. паприки
- сіль, перець за смаком
Приготування:
- Зніми шкірку зі стегон. До речі, замість стегенець можна використовувати і куряче філе. У каструлю влий воду, а потім помісти в неї стегенця, 2 лаврові листки, половину моркви, половину маленької цибулини і 3-4 штуки запашного перцю.
Додай для смаку петрушку або корінь селери. Коли вода закипить — посоли її, вари бульйон на повільному вогні до готовності м’яса.
-
Дістань курку з бульйону і переклади її в зручну ємність. Також варто процідити бульйон, прибравши з нього проварену цибулю і моркву. Отриманий бульйон можна перелити в зіп-пакети і заморозити, а потім, коли буде потрібно, зварити з нього суп.
-
Цибулю наріж великими шматочками, а потім обсмаж на рослинній олії. Моркву натри на тертці, часник наріж на невеликі шматочки. Додай в сковороду до цибулі моркву і часник. Посоли і додай паприку і чорний перець за смаком. Пасеруй овочі до золотистості, а потім додай до них м’ясо. Протушкуй ще 10-15 хвилин.
-
Переклади інгредієнти на паштет в глибоку мисочку і дай їм охолонути. Збий все блендером до однорідності. Додай розм’якшене вершкове масло. Якщо паштет виходить занадто сухим, можна влити ще 50-70 мілілітрів бульйону. Знову гарненько все перемішай.
- Готовий паштет переклади в зручну ємність. Зверху паштет можна посипати улюбленими сухими прянощами. Використовуй італійські трави, базилік і суміш перців. До цього паштету також добре підійде мускатний горіх, прованські трави і перець. Ось і все, курячий паштет готовий. Приємного апетиту!
А щоб детальніше ознайомитися з рецептом, подивися відео.