Часник — король літніх овочів. Молодий часник, зібраний в середині літа, має неповторний смак і аромат. Як зберегти цей дорогоцінний продукт до зими? Досвідчені господині знають прекрасний і простий спосіб заморожування .
Для цього вам знадобляться щільні пакети із застібкою, контейнери з кришками та трохи вільного місця у морозильній камері. Візьміть кілограм свіжого часнику прямо з грядки. Його не потрібно мити, досить акуратно зрізати ножицями довгі стебла у половини головок.
Очищені від зайвого “лушпиння” головки часнику обтрушуємо від землі і укладаємо в пакети. Ретельно випускаємо з них повітря та відправляємо у морозилку — от і весь секрет! Часник надійно зберігатиметься всю зиму.
Є й інший варіант заморозки — очищеними зубчиками. Для цього акуратно розділіть головки на окремі часточки, намагаючись не пошкодити їх, інакше вони пустять сік. Потім складіть зубчики в контейнер, щільно закрийте кришкою і відправте знову в морозильну камеру.
При будь-якому способі заморожування часник чудово зберігає свої смакові якості та корисні властивості. Його можна сміливо додавати у котлети, соуси, салати. Потрібно лише дістати необхідну кількість і розморозити за кімнатної температури. Ароматна заправка для улюблених страв готова!