Розповідати вам про те, як треба солити чи маринувати огірки, ми не будемо. Тому що справа ця не дуже вдячна, а кожна господиня має свої перевірені методи консервації врожаю .
Але іноді хочеться експериментів. Традиції у кулінарії періодично треба порушувати.
То як щодо того, щоб приготувати пару банок закруток із додаванням однієї класної трави?
Що за чудо-рослина?
Якщо сказати простіше — тархун, якщо важче — естрагон. У деяких він росте на городі.
З цієї трави виходить не лише смачний відвар, а й консервація. Особливо добре естрагон поєднується з огірками.
Якщо ви не посадили тархун або не можете знайти його у магазинах, купіть есенцію. Це натуральна витримка з листя. І коштує вона недорого.
Як багато додавати?
Як ви розумієте, естрагон має насичений запах та смак. Тому не перестарайтеся.
У кожну банку з огірками краще, звичайно, додати трохи свіжого листя трави. А якщо йдеться про екстракт, то по одній чайній ложці на літрову банку.
Завдяки такій добавці огірки стануть пікантнішими, набудуть легкого анісового аромату, а ще будуть смачними й хрусткими.
Важливо й те, що естрагон продовжує термін зберігання консервації, а також захищає розсіл від помутніння.