Чому нагрівання меду не таке небезпечне, як думали


Існує думка, що при нагріванні меду до 60 градусів він стає канцерогенним. Однак, за останніми даними, це є міфом, інформує .

Наукові дослідження показують, що в процесі нагрівання меду збільшується вміст оксиметилфурфуролу (ОМФ) — речовини, яка дійсно вважається канцерогенною. У цьому слід враховувати кілька чинників. Насамперед, шкода від ОМФ не була достовірно доведена. ОМФ вже міститься в меді природним чином і його кількість поступово збільшується в процесі зберігання, навіть якщо його не нагрівали. Крім того, ОМФ міститься в багатьох інших продуктах, таких як сухофрукти та розчинна кава, причому у більших кількостях, ніж у нагрітому меді.

Таким чином, слідує висновок, що нагрівання меду не робить його отруйним. Хоча він при цьому може втратити деякі ферменти та антиоксиданти, він все одно залишається корисним.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *