Цибуля — важливий інгредієнт у салатах, що надає їм аромату та смаку, проте не всі сорти цибулі підходять для вживання у свіжому вигляді .
Деякі з них можуть спричинити неприємні наслідки для організму або зіпсують смак. Тому варто розібратися, які сорти цибулі додавати до салатів не варто.
Коли цибуля стає “ворогом”
Цибуля містить фітонциди, які надають їй гострого смаку та запаху, але деякі сорти володіють підвищеним вмістом речовин, що можуть бути шкідливими під час вживання у сирому вигляді. Додаючи її до салатів, можуть виникнути неочікувані наслідки для організму, та й вона негативно вплине на смак.
Ріпчаста цибуля
Вона має більш гострий смак та вираженіший запах, порівнюючи з іншими сортами. У деяких випадках вона може спричиняти роздратування слизових оболонок і навіть алергічні реакції у людей з підвищеною чутливістю.
Цибуля-шалот
Цей сорт має більш м’який смак порівняно з ріпчастою цибулею, але він також може спричиняти дискомфорт під час вживання в сирому вигляді. Високий вміст сірчаної речовини в шалоті може дратувати шлунково-кишковий тракт, особливо в людей із чутливим травленням.