Зіткнулися з тим, що баклажани трохи гірчать після готування? Це поширена проблема “синеньких”, якої можна швидко позбутися, якщо вимочувати баклажани перед приготуванням у солоній воді. У цій статті розглянемо, скільки і як вимочувати баклажани, щоб вони не гірчили після термічної обробки, інформує .
Скільки вимочувати баклажани за часом?
Найпоширеніший спосіб боротьби з гіркотою “старих” баклажанів, що залежалися, — їх вимочування в підсоленій воді, тому почнемо з ознайомлення з оптимальним часом їх вимочування:
Скільки вимочувати баклажани? Баклажани вимочують 30 хвилин у солоній воді, щоб повністю позбутися неприємного присмаку гіркоти після готування.
Дізнавшись, скільки хвилин вимочують баклажани, розглянемо далі необхідні пропорції солі для цієї процедури.
Скільки солі додавати у воду при замочуванні?
Сіль для вимочування баклажана розводять у холодній воді, використовуючи такі пропорції:
1 столова ложка солі на 1 літр холодної води.
Співвідношення солі та води можна трохи змінювати, але все ж краще використовувати саме таку пропорцію.
Інструкція, як вимочити баклажани в солоній воді перед приготуванням
Зазвичай вимочують тільки залежані, старіші баклажани, оскільки свіжі та невеликі екземпляри зазвичай не гірчать після готування.
Щоб повністю позбутися гіркоти, баклажани необхідно обробити в “соляній ванні” в такій послідовності:
- Баклажани нарізаємо (кружечками або часточками, залежно від того, в якому вигляді їх далі потрібно буде готувати).
- Розводимо сіль у холодній воді (пропорція: 1 столова ложка солі на літр води).
- Нарізані шматочки баклажана поміщаємо в глибоку посудину з солоною водою і притискаємо їх зверху тарілкою, оскільки вони спливають у воді на поверхню.
- Вимочуємо овоч 30 хвилин, після чого перекладаємо баклажани на друшляк і промиваємо в проточній холодній воді.
Тепер баклажани можна готувати, гірчити надалі вони не будуть.
Завдяки такій простій маніпуляції, всього за пів години можна прибрати всю гіркоту з цього овоча.
Альтернативний спосіб видалення гіркоти з баклажанів
Не менш популярним і, можливо, простішим способом позбавлення від гіркоти в баклажанах є “сухий” спосіб вимочування, а точніше сольова обробка овоча:
- Миємо баклажани в проточній воді, після чого розрізаємо навпіл (уздовж овоча).
- М’якоть на зрізі посипаємо сіллю (краще використовувати велику сіль).
- Залишаємо баклажани на 20 хвилин за кімнатної температури.
- Через 20 хвилин, коли баклажани пустять сік, добре промиваємо їх у холодній воді.
Ось і все! Баклажани готові до приготування.