4 продукти, які заважають вам заснути — залиште їх у холодильнику до ранку


За статистикою, близько 55% міських жителів мають проблеми зі сном. Причин може бути багато, але стрес — основна з них. При цьому часто ми самі посилюємо прояви безсоння, безконтрольно поглинаючи продукти, що заважають нормальному зануренню в сон. То які ж із них варто відкласти до ранку і взагалі до них не торкатися після восьмої вечора?

Темний шоколад

Звичайно, гіркий шоколад повинен бути у вашому раціоні, проте максимальна користь від нього настає з ранку і в першій половині дня. Увечері і тим більше вночі вживати темний шоколад не рекомендується, якщо ви плануєте добре виспатися. Річ у тім, що теобромін, що міститься в темному шоколаді, прискорює серцебиття, що не дає організму повноцінно поринути в сон, інформує Ukr.Media.

Квасоля

Ще один продукт, який точно не допоможе заснути, — квасоля у будь-якому вигляді. ШКТ починає активно переробляти складний продукт, повністю переводячи організм на активний режим. Про який сон може йтися? Взагалі, фахівці рекомендують уникати бобових та грибів у вечірній час, оскільки на ці продукти витрачається багато енергії. А нам необхідно максимально заспокоїтись перед відходом до сну. Не бадьоріть себе зайвий раз.

Зелений чай

Напевно багато хто вже давно в курсі, що зелений чай впливає на організм, як міцна кава. Кофеїн, теобромін і теофілін бадьорять не по-дитячому. Замість міцного сну на вас чекає як мінімум зайва година неспання. А ось ароматний трав’яний чай навпаки заспокоїть нервову систему та допоможе швидше відключити голову.

Червоне м’ясо

Стейки, шашлики та інші м’ясні страви краще відкласти до ранку. М’ясо дуже важко перетравлюється організмом, навіть складніше, ніж бобові, і знову говоримо про витрату зайвої енергії. Якщо ви не можете обійтися ввечері без м’яса, вибирайте страви з птиці і обов’язково в паровій обробці, смажені м’ясні страви доставлять чимало дискомфорту у вечірній час.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *