Як правильно варити броколі, щоб збереглися всі корисні властивості


Броколі можна вживати самостійно або як доповнення до різних страв з м’яса. В її складі високий вміст вітаміну С, білків, фолієвої кислоти і клітковини, які впливають на внутрішні органи. Для того щоб капуста броколі стала прекрасною за смаком стравою, яка насичена корисними речовинами, необхідно точно знати, як правильно її варити, інформує .

Скільки варити броколі

Основним принципом варіння є постійний контроль над процесом і часом приготування. Щоб овоч не втратив всі корисні вітаміни для організму і не придбав кашоподібний вид з неприємним запахом, важливо навчитися правильно його варити. Час і процес варіння може відрізнятися, адже все залежить від того, яку капусту ви використовуєте — заморожену чи свіжу.

Заморожену

Заморожену капусту можете придбати в будь-якому супермаркеті або використовувати овоч, який ви самостійно попередньо поклали в морозильну камеру. Важливо запам’ятати, що такий овоч не вимагає попередньої розморозки, оскільки цей процес призведе до втрати форми і виду капустки. Далі виконуйте всю послідовність етапів:

  1. Закип’ятіть 1,5 л води, додавши 1 ст. л. солі.
  2. Помістіть суцвіття в окріп.
  3. Варити треба не більше 12 хвилин.
  4. Готову капусту діставайте з води шумівкою.

Свіжу

Відварити свіжу броколі не важко, якщо дотримуватися всіх рекомендацій. Перед самим процесом необхідно ретельно промити овоч під проточною водою, а потім залишити його в підсоленій воді на 10 хвилин. Це дасть гарантію того, що якщо в качані містяться шкідники, то сіль їх ліквідує. Щоб правильно зварити суцвіття, дотримуйтеся наступних етапів:

  • Спочатку відріжте гострим ножем головний стебло.
  • Почніть відокремлювати руками кожен бутон, але якщо вони щільно прилягають до стебла, то скористайтеся ножем. Будьте обережні, щоб не пошкодити форму.
  • Візьміть велику каструлю, наповніть її водою і доведіть до кипіння. Навіть якщо качан у вас невеликий, його рекомендується варити у великій кількості рідини.
  • Додайте не більше двох чайних ложок солі на 1,5 л води.
  • У киплячу воду поступово починайте опускати бутони.
  • Закрийте каструлю кришкою і відваріть на середньому вогні не більше п’яти хвилин.
  • Потім акуратно шумівкою дістаньте суцвіття з каструлі.
  • Для того, щоб вони зберегли свою форму, відразу після варіння обдайте їх крижаною водою.

Рекомендація: Купуючи броколі, зверніть увагу на її свіжість. Кочан повинен бути однорідного яскраво-зеленого кольору, а якщо ви помітили жовті, коричневі плями або мляві квіточки, то від покупки варто відмовитися. Стебло повине тримати форму і бути жорстким, так як м’якість вважається ознакою того, що овоч зберігають вже більше місяця.

Як варити броколі в пароварці

Зварена на пару броколі зберігає всі корисні речовини, більшість яких втрачається, якщо варити капусту звичайним способом. Перед варінням розподіліть качан на окремі суцвіття і помістіть їх в чашу пароварки. Обов’язково накрийте ємність кришкою, тоді через дев’ять хвилин ви отримаєте готову страву. Перед подачею на стіл її потрібно посолити.

Для того, щоб знати, як правильно варити броколі і отримати смачну страву, необхідно дотримуватися поетапної процедури її приготування не тільки в каструлі, але і в мікрохвильовці. Для цього ви можете використовувати як свіжий продукт, так і заморожений, це не вплине на смакові якості капусти.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *