Здавалося б, що складного? Потрібно почистити картоплю, нарізати брусочками та обсмажити у сковороді на олії, інформує .
Але часто трапляється так. що картопля підгоряє зверху, залишаючись сирою всередині. Про хрумку апетитну скоринку залишається тільки мріяти.
Але не варто впадати у відчай, сьогодні розповімо про одну хитрість, завдяки якій смажена картопля завжди буде виходити ідеально.
Потрібно лише додати в картоплю борошно.
Інгредієнти:
-
Картопля — 4 — 5 штук;
-
Сіль, перець — за смаком;
-
Паприка — за бажанням;
-
Рослинна олія — для смаження;
-
Борошно — 1 столова ложка.
Приготування:
1. Спочатку все як завжди — картоплю очистити, нарізати брусочками або кружальцями — хто як звик.
2. Потім ОБОВ’ЯЗКОВО картоплю потрібно позбавити надлишків вологи, обтерши практично насухо паперовими серветками. Інакше нічого не вийде.
3. Далі картоплю викласти у місткий посуд — глибоку чашку і посипати спеціями (чорний перець, паприка) та борошном. НЕ СОЛИТИ. Перемішати, щоб кожен брусочок покрився шаром борошна та спецій.
4. У сковороду з добре розігрітим маслом викласти картоплю і смажити, як завжди, не накриваючи кришкою і не часто перемішуючи.
5. За пару хвилин до закінчення приготування картоплю посолити та перемішати в останній раз.
При такому приготуванні смажена картопля завжди виходить з ідеальною апетитною рум’яною скоринкою.