Навіщо в смажену картоплю треба додавати борошно


Здавалося б, що складного? Потрібно почистити картоплю, нарізати брусочками та обсмажити у сковороді на олії, інформує .

Але часто трапляється так. що картопля підгоряє зверху, залишаючись сирою всередині. Про хрумку апетитну скоринку залишається тільки мріяти.

Але не варто впадати у відчай, сьогодні розповімо про одну хитрість, завдяки якій смажена картопля завжди буде виходити ідеально.

Потрібно лише додати в картоплю борошно.

Інгредієнти:

  • Картопля — 4 — 5 штук;

  • Сіль, перець — за смаком;

  • Паприка — за бажанням;

  • Рослинна олія — для смаження;

  • Борошно — 1 столова ложка.

Приготування:

1. Спочатку все як завжди — картоплю очистити, нарізати брусочками або кружальцями — хто як звик.

2. Потім ОБОВ’ЯЗКОВО картоплю потрібно позбавити надлишків вологи, обтерши практично насухо паперовими серветками. Інакше нічого не вийде.

3. Далі картоплю викласти у місткий посуд — глибоку чашку і посипати спеціями (чорний перець, паприка) та борошном. НЕ СОЛИТИ. Перемішати, щоб кожен брусочок покрився шаром борошна та спецій.

4. У сковороду з добре розігрітим маслом викласти картоплю і смажити, як завжди, не накриваючи кришкою і не часто перемішуючи.

5. За пару хвилин до закінчення приготування картоплю посолити та перемішати в останній раз.

При такому приготуванні смажена картопля завжди виходить з ідеальною апетитною рум’яною скоринкою.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *