Приготувати деруни зовсім нескладно, зазвичай у рецепті вказується, що потрібно взяти всього кілька інгредієнтів — картоплю, ріпчасту цибулю та сіль. Борошно додають у тісто для дерунів тільки в тому разі, якщо воно вийшло занадто рідким. Однак, доступні продукти можуть перетворити звичайні картопляні коржі на вишукану ресторанну страву, інформує .
Гриби
Для приготування дерунів можна взяти свіжі або сушені гриби. Якщо ви вирішили додати свіжий продукт, то його слід тонко нарізати та додати в картопляне тісто.
Сушені гриби потрібно попередньо відварити, а потім дрібно порубати, використовуючи подрібнювач. Картопля та гриби чудово поєднуються та облагороджують смак одне одного.
Сир
Зробити деруни більш вишуканими допоможе звичайний сир. Коли картопляне тісто буде готове, у нього слід покласти натертий сир і перемішати, а потім смажити як зазвичай.
Також, можна використовувати сир, нарізаний слайсами. На сковорідку наливають частину тіста, кладуть зверху скибочку сиру і заливають залишком, далі смажать до готовності.