Така баночка виручить вас, коли потрібно буде приготувати розсольник, вінегрет та багато інших страв!
Інгредієнти:
- Огірки;
- Сіль — 70 гр. (3 ст. л. з гіркою);
- Цукор — 50 гр. (3 ст. л. без гірки);
- Оцет 9% — 70 мл (6 ст. л.);
- Листя хрону, парасольки кропу, часник, лавровий лист, перець.
Приготування:
Огірки, не очищаючи від шкірки, наріжте кубиками, як у салат. У чисті сухі 0,5 л банки відправте по листочку хрону, парасольку кропу, половинці лаврового листка, одному зубчику часнику, одному гороху запашного і п’ять горошин чорного перцю, інформує Ukr.Media.
Наповніть банки огірками. Залийте окропом до верху, прикрийте стерилізованими кришками, залиште на 20 хвилин.
Потім злийте воду. На 1 л маринаду візьміть 70 гр. солі, 50 гр. цукру та 70 мл оцту.
У злиту воду спочатку насипте сіль та цукор, доведіть до кипіння, потім влийте оцет. Знову дочекайтеся кипіння, зніміть із вогню.
Гарячим маринадом залийте огірки до верху.
Закрутіть кришки. Переверніть банки, накрийте теплою ковдрою, залиште на добу.
Після цього баночки можна спокійно зберігати у шафі. Така заготовка дуже врятує взимку!