У сезон масових осінніх заготівель багато господинь стикаються з проблемою: як швидко нашаткувати овочі для салатів, лечо і соусів, яких за деякими рецептами потрібна досить велика кількість? Особливо неприємний процес подрібнення цибулі — з нею хочеться розправитися якомога швидше. Прискорити процес можна, замінивши ніж двома несподіваними кухонними приладами, інформує .
Винахідливі кулінари призвичаїлися використовувати для малоприємної процедури подрібнення цибулі виделку й овочечистку! Останню пропонується використовувати зовсім не для того, щоб почистити цибулину, а саме для того, щоб нарізати овоч.
Попередньо цибулю необхідно очистити від лушпиння, потім наколоти її на виделку (щоб кругла цибулина не ковзала і не котилася, а ви — не порізали свої пальці замість цибулини) і притиснути до обробної дошки. Тепер можна легко і дуже швидко нашаткувати цибулю тонкими кільцями.
Цей спосіб дає змогу нарізати найтонші, практично прозорі слайси, а якщо потрібні товстіші кільця, досить просто сильніше натискати на овочечистку під час шинкування. Можна попередньо розрізати цибулину навпіл — тоді у вас вийдуть тонкі смужки, а не кільця.
Крім того, нарізати цибулю таким чином можна прямо в страву, що готується, що ще більше прискорює процес.