5 найкорисніших видів горіхів, які Вам варто їсти


Всі горіхи є відмінним джерелом здорових жирів і білків, але деякі містять додаткові поживні речовини, які зменшують вашу талію, знижують рівень холестерину і навіть допомагають запобігти діабету і серцевим захворюванням, інформує .

Волоські горіхи

5 найкорисніших видів горіхів, які Вам варто їсти. Виявляється, не всі горіхи містять велику кількість поживних речовин.

Кажуть, що волоські горіхи є найдавнішою відомою їжею з дерева, адже початок їх вживання датується 10000 роками. Волоські горіхи, здається, мають широкий спектр корисних для здоров’я речовин, плюс вони багаті певними фітохімічними речовинами, особливо фенолами, фітатами і фітостеролами, що робить волоський горіх найкращим зі всіх корисних горіхів. Це єдиний вид горіхів, що містить омега-3 жирні кислоти, які пов’язані з протизапальною дією в організмі. Зокрема, волоські горіхи багаті на альфа-лінолеву кислоту, омега-3 жирні кислоти, пов’язані з поліпшенням здоров’я кісток і профілактикою серцево-судинних захворювань і діабету.

Багаторічне вживання горіхів покращило рівні загального холестерину і поганого холестерину у жінок із ожирінням, як зазначено в журналі Американської асоціації серця. Волоські горіхи також можуть мати більше переваг для серця. Дослідження, опубліковане в Journal of American College of Nutrition, показало, що багата на волоські горіхи дієта покращила кровотік і кров’яний тиск у дорослих людей з надмірною вагою. З потужними антиоксидантними якостями, білки в волоських горіхах боряться з клітинами раку товстої кишки і молочної залози, що було показано в дослідженні, опублікованому в журналі Plant Foods for Human Nutrition. Журнал Nutrition повідомив, що горіхи інгібують ріст пухлини молочної залози, товстої кишки, простати та нирок у мишей. Ще одне дослідження на тваринах, як повідомлялося в Nutrients, виявило пригнічення росту клітин раку товстої кишки. Очевидно, що дослідження ще потрібно провести на людях, але ці дані є багатообіцяючими.

Мигдаль

5 найкорисніших видів горіхів, які Вам варто їсти. Виявляється, не всі горіхи містять велику кількість поживних речовин.

Більшість мигдалю в світі постачається з Каліфорнії, і цікаво, що він походить з родини персиків. Мигдаль існував ще з біблійних часів і був проголошений, як один з найбільш корисних горіхів (і продуктів харчування в цілому), у чому ми можемо перконатись навіть сьогодні. І цьому є причини.

Журнал Nutrition опублікував дослідження, які показують зниження маси тіла, абдомінального жиру і артеріального тиску у людей з ожирінням після того, як вони отримували 15 відсотків калорій з мигдалю протягом 12 тижнів. Мигдаль також може поліпшити пам’ять, як показали дослідження Пакистану 2016 року. Крім того, дослідження в 2017 році, проведене в Індії, показало кращий контроль рівня глюкози, поліпшення рівня тригліцеридів і холестерину, а також зменшення розміру талії у дорослих з діабетом, які їли мигдаль протягом трьох тижнів. Мигдаль також є чудовим джерелом вітаміну Е, кальцію, магнію і фолатів. Їжте їх у звичному вигляді, або отримуйте переваги, вживаючи мигдальне масло, мигдальне борошно і мигдальне молоко.

Фісташки

5 найкорисніших видів горіхів, які Вам варто їсти. Виявляється, не всі горіхи містять велику кількість поживних речовин.

Американці щорічно споживають 45 000 тонн фісташок, більшість з яких надходять з Ірану. Користь для здоров’я від вживання фісташкових горіхів різноманітна, але вони явно добре підходять для людей з діабетом і початковими стадіями діабету, а також для тих, хто хоче схуднути.

Дослідження, опубліковане в Metabolism, показало значне поліпшення рівня холестерину і тригліцеридів у дорослих діабетиків, які харчувалися фісташками щодня протягом місяця. Інша група дослідників виявила, що вживання фісташок протягом чотирьох місяців поліпшило контроль цукру в крові у дорослих з початковими стадіями діабету. Фісташки містять ресвератрол, антиоксидант, пов’язаний з покращенням рівня глюкози у крові при діабеті. Як повідомлялося у Diabetes Care, у діабетиків покращилася резистентність до інсуліну та запальні маркери.

Протизапальні переваги можна отримати завдяки фітохімічним речовинам у фісташках, таких, як феноли, проантоціанідини і флавоноїди. Споживання фісташок натще серце також допомогло зменшити розмір талії та цукор у крові, згідно з дослідженням, опублікованим в Nutrition.

Горіхи макадамія

5 найкорисніших видів горіхів, які Вам варто їсти. Виявляється, не всі горіхи містять велику кількість поживних речовин.

Названі “королевою горіхів”, горіхи макадамія походять із Австралії. Переваги цих горіхів полягають у покращенні стану хворих на серцево-судинні захворювання, а також зниженні рівня поганого холестерину, що було зареєстровано в Journal of Nutrition. Під час дослідження люди вживали 15 горіхів макадамія, і було відзначено зниження рівня поганого холестирину. Ці поліпшення були продемонстровані у дорослих, які вже мали гіперліпідемію (високий рівень жиру в крові), тому закуска у вигляді невеликої кількості горіхів макадамії, замість інших закусок, може бути корисною зміною у раціоні.

Інше дослідження в журналі Lipids продемонструвало зниження біомаркерів при запаленні та окислювальному стресі у людей, які з’їдали 15 відсотків калорій, отриманих з горіхів макадамії, що свідчить про можливу профілактику ішемічної хвороби серця. Горіхи макадамії є хорошими джерелами тіаміну та марганцю. Коротше кажучи: горіхи макадамії, здається, мають переваги для поліпшення стану серцево-судинної системи, тому зробити їх частиною вашого щоденного раціону було б чудово.

Кешью

5 найкорисніших видів горіхів, які Вам варто їсти. Виявляється, не всі горіхи містять велику кількість поживних речовин.

Хоча кешью, як не дивно, походить з тієї ж родини, що й отруйний плющ, проте ці горіхи є популярною закускою, і вони настільки ж корисні, як і смачні. Кешью містять фітати з протизапальними властивостями, а також істотні рівні мінералів фосфору, магнію, міді і марганцю.

Недавні дослідження показують, що чоловіки і жінки з помірно підвищеним холестерином та поганим холестерином, які споживали від 16 до 36 горіхів кешью щодня, відчули зниження загального і поганого холестерину вже через місяць. Дослідження, опубліковане в Американському журналі клінічного харчування, є єдиним опублікованим на сьогодні дослідженням, що пов’язує кешью з поліпшенням ліпідів крові. Але видання Molecular Nutrition and Food Research повідомило про ще одне дослідження сполуки, що міститься в горіхах кешью. Це анакардова кислота, яка здатна поліпшити те, як клітини засвоюють глюкозу.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *