Тертий пиріг з вишнею — ніжне пісочне тісто і легка ягідна кислинка


Цей пиріг виходить досить красивий. Терте пісочне тісто виглядає зверху, як кучерики. Готується такий пиріг досить просто. В основі ніжне і пісочне тісто. А начинка — вишнева, злегка кисленька. Завдяки їй пиріг виходить не нудотно солодкий і відмінно підійде для сімейного чаювання, інформує .

Необхідні продукти:

  • 350 грамів пшеничного борошна
  • 120 мілілітрів води
  • 100 мілілітрів рослинної олії
  • 100 грамів цукру
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 10 грамів ванільного цукру

Для начинки:

  • 500 грамів вишні без кісточки
  • 50 грамів крохмалю
  • 70 грамів цукру

Починаємо приготування:

  1. У миску вливаємо воду, додаємо цукор, рослинна олія і ванільний цукор. Все перемішуємо ложкою, потім додаємо пшеничне борошно і розпушувач. Все знову перемішуємо і замішуємо м’яке тісто. Відрізаємо 13 частина тіста, кладемо в пакет і прибираємо в морозилку.
  2. Частину, що залишилася тесту кладемо в форму, розподіляємо і формуємо дно і бортики.
  3. Вишню кладемо в чашку, додаємо цукор і крохмаль. Отриману начинку викладаємо на тісто і розподіляємо. Одержаний шматочок тіста натираємо на тертці зверху на начинку. Якщо він не встиг застигнути, то просто відриваємо від нього шматочки і розкладаємо зверху.
  4. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.

Смачного!



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *