Багато людей знають, наскільки чипси та булочки шкідливі для здоров’я. Тому, в якості корисної альтернативи, часто купують сирі або смажені горіхи, інформує .
Велику популярність серед людей мають арахіс і кеш’ю. Однак ці продукти є представниками бобових, а не горіхів. Їх особливості при надмірному споживанні призводять до серйозних наслідків. Про це заявили лікарі.
За словами фахівців, арахіс і кеш’ю можуть не переноситися організмом або викликати додаткові зміни з боку пуринового обміну. Також боби здатні підвищити рівень сечової кислоти та призвести до подагри.
Вміст оксалатів: арахіс та кеш’ю містять оксалати, які можуть сприяти формуванню каменів у сечовому міхурі у деяких людей.
Фітати: Кеш’ю ще містить фітати, які можуть утруднювати всмоктування деяких мінералів, таких як залізо і цинк.
Експерти рекомендували обмежити споживання цих продуктів. Максимально допустима доза — не більше 20 грамів двічі на тиждень.