Неважливо, що ви збираєтеся робити з грибами — заморожувати, смажити або закочувати в банки, їх все одно необхідно попередньо відварити, інформує .
Спочатку гриби очищають від піску, бруду, моху і сухого листя, після чого ретельно промивають проточною водою.
Потім гриби необхідно відварити в декількох водах. Перший раз їх варять разом із лимонною кислотою. Це дасть змогу грибам не потемніти під час варіння і зберегти свій природний колір.
Потемнілі гриби набувають синього відтінку, через що мають неапетитний вигляд.
На велику каструлю додають не менше 3 столових ложок лимонної кислоти.
Замінити кислоту на оцет не можна, оскільки він не дасть потрібного ефекту.
Варити гриби з лимонною кислотою необхідно протягом 15 хвилин. При цьому гриби мають вільно плавати в каструлі, їм не має бути тісно.
Уже в друге варіння додавати лимонку не потрібно. Загалом гриби варять тричі, щоб позбутися гіркоти.