Хитрий та маловідомий спосіб для прискорення варіння картоплі, моркви та буряка


Більшість господинь не любить те, що на варіння овочів доводиться витрачати досить багато часу. Наприклад, доведення до повної готовності картоплі або моркви займає 25-30 хвилин. А буряк, наприклад, необхідно варити ще довше, інформує .

У результаті приготування відомих і улюблених салатів (наприклад, олів’є або вінегрету) є досить затяжним. Але не варто впадати у відчай, існує одна хитрість, яка допоможе вам заощадити багато часу. Овочі можна довести до готовності практично за кілька хвилин, якщо готувати їх не в каструлі з киплячою водою, а в мікрохвильовій печі.

Отже, очищені бульби або коренеплоди необхідно помістити в пакет для запікання. Туди ж необхідно додати невелику кількість чистої води. Але рідину можна і не додавати, але в такому разі овочі будуть, швидше, запеченими, а не звареними. Але, наприклад, для салату і такі можна використовувати. Пакет з овочами необхідно покласти в мікрохвильовку. Розігрівати овочі потрібно протягом десяти хвилин.

Варто пам’ятати, що приготування в мікрохвильовій печі може зайняти або менше, або більше часу, оскільки все залежить від потужності печі та розміру овочів. Овочі, приготовані таким чином, відрізняються яскравим смаком, також в них залишаються корисні компоненти.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *