Кожна господиня мріє про те, щоб риба танула на губах, чи то хек, чи то минтай, чи то путасу. Існує три прості хитрощі, які варто взяти на замітку, інформує .
Насамперед, для соковитості риби слід використовувати маринад. Не обов’язково вигадувати щось хитре і складне, достатньо використовувати сіль, цукор і воду, які здатні зробити рибу дуже ніжною. Весь секрет — у білках і шкірці. Коли шкірка щільнішає, вона набуває здатності утримувати вологу. Для такого маринаду потрібна одна чайна ложка солі на триста-триста п’ятдесят мілілітрів води.
Очищену, оброблену або у вигляді філе, рибу слід опустити в маринад на десять-п’ятнадцять хвилин, а потім обсушити, смажити або запікати відповідно до рецепта, який полюбився вам. Для любителів чогось такого можна використовувати молоко. Друга хитрість полягає у використанні фольги і паперу. Посмаживши, рибу потрібно загорнути в них. Продукт у фользі або папері потрібно запікати в духовці або відправити на сковороду.
Також можна смажити або запікати рибу цілком, але з насічкою. У цьому і полягає третя хитрість. Насічку роблять з кількох причин: щоб риба краще промаринувалася, щоб добре зберегла форму і щоб кістки стали м’якшими.