від цього сильно залежать смакові якості напою


Тим, хто використовує для приготування кави машину, достатньо слідувати інструкції, що додається до неї, щоб отримати смачний і ароматний напій, інформує .

А от якщо ви віддаєте перевагу каві, приготованій у турці (джезві), то експерти радять уважно стежити за часом і температурою — підсумковий результат дуже залежить від цих параметрів.

Скільки варити каву в турці?

Щоб приготувати каву в джезві, спочатку помістіть до неї мелені зерна та цукор. Після цього наповніть ємність водою таким чином, щоб рідина доходила до найвужчого місця шийки, а потім відправте її на плиту, увімкнувши маленький вогонь.

У турецьких рецептах при приготуванні кави в турці зазвичай використовується співвідношення 1 грам свіжомеленого порошку на 10 мл води.

Цукор додається до смаку.

Коли ви побачите на поверхні пінку, відразу ж зніміть турку з вогню і зачекайте 1-2 хвилини, щоб кава охолола.

Через зазначений час знову помістіть джезву на плиту та повторіть весь цикл двічі.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *