Ми часто переоцінюємо свої сили і готуємо або купуємо стільки їжі, скільки не зможемо з’їсти до закінчення терміну придатності. Але не поспішайте відправляти продукти на смітник, дайте їм другий шанс, інформує .
Пан пердю
Французька страва, яка дослівно перекладається як “забутий хліб”. Як і випливає з назви, вам знадобиться хліб, який вже майже зіпсувався, а також яйця та молоко. Рецепт вкрай простий: збийте суміш для омлету, просочіть хліб і обсмажте на сковороді. Страву можна подавати як у солоному, так і у солодкому вигляді. Для цього використовуйте сіль чи цукор, мед, ванільний екстракт.
Хопель-попель
Страва, яку ви точно готували, але могли не знати назву. Коли у вас залишаються з вечері сосиски, ковбаски, картопля і ви хочете перетворити їх на сніданок, обсмажуйте все разом із яйцем.
У Німеччині це частування має назву “хоппель-поппель” і користується великою популярністю у місцевих жителів.
Є одна хитрість: для більш насиченого смаку та користі додайте зелень. Наприклад, шпинат — джерело вітамінів А і С, кріп — криниця заліза, калію, фосфору та кальцію, базилік — постачальник антиоксидантів для організму.
Цибульний суп
Приготування довге, але інгредієнти найпростіші. Візьміть цибулю і вершкове масло — те, що знайдеться в кожному холодильнику. Наріжте соломкою цибулю та обсмажте на повільному вогні з додаванням вершкового масла до карамелізованого стану. Залийте звичайною водою або будь-яким бульйоном, якщо він є у холодильнику. Доведіть до киплячого стану та подавайте до столу. Вже в тарілку додайте тост із сиром, попередньо розігрівши його в мікрохвильовій печі.