Осінній сезон часто асоціюється з холодом і нудьгою. Однак ця пора року може бути оманливою. Зокрема, дачники щосили насолоджуються заслуженим відпочинком. Настав час відкинути граблі та мотики, щоб скуштувати плоди своєї праці, інформує .
Але далеко не весь урожай з’являється на столі. Наприклад, гарбуз має спокусливий вигляд, але не приносить користі в кулінарії. Це думка більшості, але вона помилкова. Якщо давно мріяли приготувати гарбуз, то ось чому він може здатися несмачним.
Для приготування “царя осені” необхідно знати кілька нюансів. По-перше, далеко не завжди потрібно знімати шкірку з плоду. Чудовий приклад: гарбуз “Хоккайдо”, який ще називають “Червоною грушею”.
По-друге, овоч вимагає делікатного поводження. Це особливо вірно, якщо ви вирішили його зварити. Варто лише на секунду зазіватися, як м’якоть перетвориться на щось несмачне. Насправді це одна з найпоширеніших помилок.
До слова, якщо плануєте запікати гарбуз, то знімати шкірку не потрібно. В іншому разі це зробить смак куди гіршим, ніж би він міг бути. Варити ж краще тільки м’якоть, тоді овоч не гірчитиме. Обов’язково спробуйте популярні рецепти з гарбузом — будете приємно здивовані незвичайним смаком.