Багато господинь люблять додавати в салати свіжі огірочки — з ними будь-який салат стає ароматніший і свіжіший. Але добре, якщо салат з’їдять одразу. А якщо постоїть? Огірок, звісно, потече. І салат виглядатиме зовсім не апетитно .
Однак щоб цього не сталося, є одна маленька хитрість яка гарно працює!
Перше що робимо: Миємо огірки, обрізаємо хвостики і розрізаємо навпіл, потім уздовж.
Далі за допомогою чайної ложки видаляємо серединку (ту, де насіння). Просто добре вичищаємо.
Тепер огірок нарізаємо навскоси. Можна нарізати кубиками (якщо, наприклад, додаватиме в Олів’є або у вінегрет).
І відправляємо до салату. Все!
Такий салат набагато довше не потече. І виглядатиме апетитно!
Звичайно, огіркові “начинки” не викидаємо! Додаємо їх до інших страв. Наприклад, у соуси чи маринади.
Перед святами, коли огірків використовуємо багато, заморожуємо ці залишки, а використовуємо їх трохи пізніше. Після розморожування аромат огірочка нітрохи не гірший.