Фахівці знайшли способи зберегти хліб свіжим протягом 12 днів. Вони поділилися рекомендаціями щодо оптимального зберігання хлібобулочних виробів, інформує .
Згідно з їх словами, для тривалого зберігання хліба краще використовувати дерев’яні контейнери, які створюють сприятливий мікроклімат і мають бактерицидні властивості. Особливо ефективні хлібниці з ялівцю, берези або модрини. Однак такі хлібниці варто міняти кожні 2-3 роки, оскільки вони з часом можуть вбирати небажані запахи.
Додаючи до цього, експерти зауважили, що поліетиленові пакети для зберігання хліба потребують додаткової вентиляції. Необхідно зробити в них отвори, щоб запобігти парниковому ефекту. Як альтернативу можна використовувати металеву харчову фольгу або керамічні горщики та каструлі.
Що стосується різновидів хліба, то фахівці рекомендують зберігати вироби з пшеничного та житнього борошна окремо один від одного. Це дає змогу зберегти їхній смак і аромат у найкращому вигляді.
Для захисту від пилу та бруду, а також для забезпечення “дихання” хліба, добре підходять спеціальні паперові пакети. Однак вони не забезпечують захист від висихання. Як альтернативу, експерти вказали на багаторазові спеціальні пакети з перфорованими прокладками, в яких хліб може залишатися свіжим до 10-12 днів. Таким чином, правильний вибір контейнерів і методів зберігання може значно продовжити “життя” хлібобулочних виробів, що особливо актуально в умовах стрімкого ритму сучасного життя.