Багато людей не люблять сковорідки з нержавійки, тому що в них їжа весь час пригорає. І єдиний висновок, який вони роблять — ніколи в них більше нічого не смажити. Висновок не зовсім правильний. Для того, щоб навчитися готувати в нержавійці, потрібно просто знати всього одну хитрість, інформує .
Розігрівайте сковороду
Так, все дуже просто. Щоб попередньо розігріти сковороду, поставте її на вогонь без їжі, без олії і будь-яких рідин на середній вогонь. Через хвилину можна протестувати ступінь нагріву, наливши в сковороду трохи води, буквально чайну ложку. У перший раз це можна робити кожні 15-20 секунд, щоб приблизно зрозуміти, наскільки розігрілася сковорода. Як тільки вода почне закипати і з’являться перші бульбашки, можна додавати олію.
Просто злийте воду з сковороди й одразу наливайте олію, поки вона не перегрілася. Олія на гарячій сковороді дуже швидко доходить до потрібної температури, тому відразу додавайте продукти, які збираєтеся приготувати.
Важливо:
- Якщо до того моменту, як ви додаєте воду, вона відразу ж починає шипіти і пузиритися, значить сковорода вже перегрілася. Потрібно прибрати її з вогню, злегка почекати і спробувати знову.
- Як тільки ви звикнете, вам не потрібно буде кожен раз проводити такий тест, ви будете приблизно знати, коли додавати олію.
- Готуйте весь час на середньому вогні, нержавійка не дуже любить високі температури.
Як доглядати
Тут теж немає нічого складного. Єдине, що ми хотіли б порадити — це не мити постійно нержавіючі сковороди в посудомийній машині. Це не заборонено, але якщо хочете, щоб вони довше залишалися в хорошому стані, краще мити звичайним способом. Руками, за допомогою губки і засобу для миття посуду.
Плюси нержавіючої сковороди
- Довговічність. Якщо правильно доглядати за нержавійкою, а це, як ви зрозуміли, зовсім не складно, вона прослужить довгі роки.
- Нержавійка не вступає в реакцію з кислою їжею, так що в ній можна готувати будь-які продукти, не боячись, що це якось вплине на смак страв.
- На сковороді з нержавіючої сталі відмінно виходять страви з рум’яною скоринкою. Підсмажити м’ясо, рибу або овочі буде набагато простіше, ніж, наприклад, на сковороді з антипригарним покриттям.