час готування, рецепти, поради, щоб вони вийшли м’якими


Варені курячі серця називають делікатесом серед субпродуктів. При низькій ціні вони вважаються дуже корисним та низькокалорійним продуктом, інформує .

Як вибрати серця?

Для того, щоб страва вийшла смачною і корисною, важливо правильно вибрати серця. Охолоджене м’ясо має бути насиченого темного кольору: червоного чи червоно-коричневого з білим, чи світлим жиром. Якщо субпродукти зблідли — швидше за все, вони були заморожені, і варені курячі серця в результаті вийдуть несмачними. Синій або сіро-синій відтінок говорить про те, що м’ясо починає псуватися.

Свіжі курячі серця повинні бути гладкими та пружними, вологими, але без слизу та липкого нальоту. Якщо м’ясо здається занадто м’яким — його майже напевно заморожували, а потім розморозили. Такі субпродукти краще не купувати.

У серця, як і взагалі у курки, не повинно бути різкого або затхлого запаху. Він також говорить про те, що продукт не дуже свіжий.

Якщо купуєте заморожені серця (так буде більше часу на те, щоб приготувати страву, і субпродукти не зіпсувалися) — уважно подивіться на пачку. У ній практично не повинно бути льоду.

Як підготувати серця?

Перед тим, як варити курячі серця, потрібно добре промити їх чистою водою. У процесі краще натискати на них пальцями — це допоможе видалити згустки крові. Також можна просто надрізати м’ясо або розрізати навпіл і промити обидві половинки. Після цього рекомендується видалити ножем жир.

Заморожені серця потрібно спочатку розморозити — наприклад, на кілька годин перекласти в холодильник. Коли м’ясо розмерзнеться і стане м’яким, можна промивати його чистою водою.

Скільки варити курячі серця?

Час варіння залежить від способу приготування та розміру субпродуктів. Середні курячі серця готують 30-45 хвилин на середньому вогні, великі, щоб були м’якими — 45-50. Розрізані курячі серця готують на плиті приблизно на п’ять хвилин швидше.

Для того, щоб перевірити, чи готові варені курячі серця, можна проткнути вилкою м’ясо. Якщо з нього виділяється червона рідина — необхідно залишити серця на середньому вогні ще на 10 хвилин. Тоді вони будуть м’якими та соковитими.

Як правильно варити серця?

Для того, щоб правильно зварити серця на плиті, краще взяти велику каструлю. На пів кіло сердець достатньо двох літрів води. Можна додати у воду сіль, цибулю та спеції на свій смак.

Як варити курячі серця на плиті?

  1. Наповніть каструлю чистою водою (приблизно два літри), додайте сіль, накрийте кришкою, поставте на вогонь. Доведіть до кипіння.
  2. Всипте сердечка в киплячу воду так, щоб вони вільно плавали.
  3. Через 10 хвилин після повторного закипання злийте бульйон, наповніть каструлю холодною чистою водою, щоб вона покривала м’ясо.
  4. Додайте цибулю, лавровий лист, спеції.
  5. Варіть 30-45 хвилин до готовності на середньому вогні.

У процесі варіння необхідно періодично знімати пінку. Перш ніж вимкнути плиту, краще проткнути м’ясо ножем і переконатися, що серця готові.

Як варити курячі серця в мультиварці?

За часом варити курячі серця в мультиварці приблизно стільки ж, скільки на плиті — близько 30-35 хвилин. При цьому сам спосіб приготування набагато простіший.

  1. Помістіть промиті та очищені серця в чашу мультиварки, залийте чистою водою (1,5-2 літри).
  2. Додайте на свій смак сіль та спеції.
  3. Закрийте кришку мультиварки і готуйте в режимі «Гасіння» приблизно пів години.

Після цього варені курячі серця можна перевірити, проткнувши ножем або вилкою. Якщо з них виходить червоний сік, додайте ще 5-10 хвилин до готовності. Важливо, щоб вони були м’якими.

Як варити курячі серця в пароварці?

Варити курячі серця в пароварці дещо довше, ніж у чаші мультиварки — приблизно 35-40 хвилин. Спосіб приготування також нескладний.

  1. Викладіть очищені серця в чашу пароварки одним шаром.
  2. Додайте на свій смак сіль та спеції.
  3. Залийте чистою водою і варіть 35-40 хвилин до готовності.

Варені курячі серця готові!

Як варити курячі серця в пароварці з овочами?

Є ще один спосіб приготування курячих сердець у пароварці. Можна додати до них цибулю, моркву та соєвий соус. Так курячі серця готують багато досвідчених господинь.

  1. Вимийте курячі серця, обріжте жир.
  2. Вимийте та почистьте моркву, натріть на великій тертці.
  3. Очистить цибулю і наріжте соломкою.
  4. Залийте воду в пароварку, додайте до смаку сіль та спеції.
  5. Викладіть одним шаром цибулю, зверху — моркву і серця.
  6. Збризкайте соєвим соусом.
  7. Готуйте курячі серця в пароварці 40 хвилин.

Варені курячі серця добре поєднуються з овочами, гречкою, рисом або булгуром. Також їх подають з картопляним пюре, смаженою картоплею чи макаронами. Страви можна приправити різними соусами — наприклад, сирним, сметанним чи томатним.

Як засмажити курячі серця?

Курячі серця можна не тільки зварити, а й засмажити. Найсмачніше буде зробити це з цибулею, морквою та порошком каррі. Але гостроту приправи потрібно протестувати заздалегідь, щоб вона не затьмарила смак страви.

Як правильно смажити курячі серця:

  1. Підготуйте серця: розморозьте (якщо вони були заморожені), промийте чистою водою.
  2. Розігрійте на сковороді олію, викладіть сердечка. Обсмажити протягом п’яти хвилин на середньому вогні.
  3. Почистьте цибулю і моркву і наріжте півкільцями. Додайте їх, коли на сердечках з’явиться скоринка, і обсмажте протягом семи хвилин.
  4. Залийте чистою водою (приблизно пів склянки) та тушкуйте протягом 15 хвилин до готовності. Помішуйте серця, щоб вони не підгоріли.
  5. Додайте сіль та спеції на свій смак.
  6. Серця готові.

Чим корисні варені курячі серця?

Курячі серця вважаються одним із найкорисніших субпродуктів. Вони містять велику кількість білка, вітамінів групи B та цінних амінокислот. А кальцію, фосфору та заліза в них більше, ніж в інших видах м’яса.

При цьому курячі серця низькокалорійні: вони містять лише 153 ккал на 100 грамів. Це навіть менше, ніж, наприклад, у курячій грудці (164 ккал), яка вважається дієтичним м’ясом.

Особливо варені курячі серця корисні для людей, яким потрібно заповнити дефіцит заліза чи вітамінів групи B, або збільшити споживання білка. Їх часто рекомендують їсти людям, які страждають на анемію, або тим, хто сидить на дієті.

Втім, часто їсти серця рекомендується не всім. Наприклад, їх краще виключити з раціону людям, які страждають на подагру. Пурин, що міститься в субпродуктах, збільшує вироблення сечової кислоти — вона призводить до розвитку захворювання. Також серцями не варто захоплюватися людям із високим рівнем холестерину в крові.

Загалом, курячі серця — чудовий варіант корисного обіду чи вечері. З ними можна приготувати безліч страв, наприклад солянку, азу, рагу або паштет. Також їх можна додавати як начинку для пирогів та млинців.

Ще варені курячі серця можна злегка обсмажити в нежирній сметані: це буде смачна низькокалорійна страва — всього 117 ккал на 100 грамів.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *