Курячі яйця є джерелом білка й амінокислот, а також містять омега-3 кислоти, фолієву кислоту, вітаміни А, К, Е і В12, кальцій, фосфор і біотин. Ще в складі продукту є холін, який необхідний для здоров’я нервової системи, інформує .
Щоб вибрати в магазині якісні та корисні яйця, експерти насамперед рекомендують звернути увагу на їхню шкаралупу. Вона не повинна бути надто брудною — бруд означає можливе знаходження на поверхні продукту збудників хвороб.
Не варто вживати яйця з тріщинами. Такий продукт з індексом D зберігається тиждень, а з індексом С — до 25 днів.
Щодо зберігання, то не варто тримати яйця на дверцятах холодильника — краще виділіть їм місце на полиці та розташуйте кінцем донизу.
Варять продукт щонайменше 10 хвилин, а ось вживання сирих яєць може спричинити харчове отруєння, тому варто ставитися до цього з обережністю.