Осінь неможливо уявити без страв із гарбуза: це може бути випічка, і, звичайно, супи. На особливу увагу заслуговує ароматний гарбузовий суп, який наситить і зігріє навіть у найхолодніший осінній день. Суп виходить дуже ніжний та оксамитовий, він має приємний аромат та відмінний смак. Цей суп сподобається навіть тим, хто раніше був байдужим до гарбуза, інформує .
Необхідні інгредієнти:
- гарбуз — 400 г;
- цибуля — 1 шт;
- морква — 1 шт;
- рослинна олія — 2 ст.л;
- корінь петрушки (або селери) — 1 шт;
- картопля — 1 шт;
- вершки — 200 мл;
- сіль, чорний мелений перець — за смаком;
- зелень петрушки;
- вершкове масло — 5 г.
Сухарики:
- хліб — 200 г;
- сухий мелений часник — 2 ч.л;
- рослинна олія — 1-2 ст.л;
- трави прованські — 1 ч. л.
Приготування:
Очищений від насіння і шкірки гарбуз наріжте великими кубиками. Моркву та корінь петрушки або селери натріть на великій тертці, цибулю наріжте кубиками.
Кілька хвилин обсмажуйте цибулю та моркву в каструлі на розпеченій олії. Потім помістіть у каструлю корінь петрушки або селери та гарбуз. Налийте в каструлю гарячу воду так, щоб вона трохи покривала овочі.
Після того як все закипить, додайте сіль та спеції за смаком і нарізану картоплю і варіть до готовності овочів.
Коли гарбуз та картопля стануть м’якими, додайте в каструлю вершки. Зробити суп ще більш вершковим та ароматним допоможе додавання вершкового масла. Останнім кроком перебийте всі інгредієнти за допомогою занурювального блендера.
Приготування грінок:
Для того, щоб зробити ароматні грінки для супу, наріжте хліб на невеликі кубики. Перекладіть хліб у пакет і додайте до нього сухий часник, прованські трави та невелику кількість олії. Добре струсіть вміст пакета, щоб приправи та олія рівномірно розподілилися по хлібу.
Викладіть хліб на лист, застелений пергаментним папером, і відправте в духову шафу, розігріту до 190 градусів.
Перед подачею посипте суп подрібненою зеленню петрушки та сухариками, які зроблять смак страви ще більш насиченим та цікавим.