як правильно заморозити, щоб зберегти смак


Ціни на рибу в магазинах, звісно, рідко нас радують. А тому якщо трапляється якась акція, господині запасаються на знижці і про запас. І всі надлишки відправляються в морозильну камеру. Але як довго там можна зберігати рибу, інформує ,

На який час можна заморозити рибу? Як це зробити, щоб на свята їсти смачний та корисний продукт?

Підготовка риби до заморожування

Смажена риба — одна із традиційних страв, без якої майже неможливо обійтися на святковому столі.

І вже зараз деякі придивляються до цін на морепродукти та рибу. А чи можна брати їх заздалегідь, чи не зіпсується короп, чи та сама форель у морозильній камері за кілька місяців?

Перед тим, як заморожувати сиру рибу, варто зробити кілька речей.

Почніть з очищення від нутрощів та луски, потім ретельно промийте в холодній воді та просушіть паперовим рушником.

Коли риба буде випатрана, її можна розрізати на дрібніші шматочки, але це не обов’язково.

Підготовлену рибу зберігайте у морозильній камері до трьох місяців.

Як правильно розморожувати рибу

Що стосується самого процесу розморожування, то найкраще робити це повільно і без допомоги мікрохвильової печі чи духовки.

Не забувайте, що рибу потрібно буде з’їсти протягом 24 годин.

Чи можна смажену рибу заморожувати

Заморозити смажену рибу можна і після приготування, тобто запікання або смаження. Щоб не зіпсувати смак, запам’ятайте кілька простих порад.

Насамперед дочекайтеся повного остигання, а потім розділіть рибу на порції. Завдяки цьому ви легко зможете розігріти стільки риби, скільки вам потрібно.

Перед тим як покласти рибу в морозилку, помістіть її в харчову фольгу або спеціальні пакети.

Суть у тому, щоб упакувати продукт щільно, без зайвого повітря, щоб кристали льоду не з’явилися на рибі та не зіпсували смаку.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *