Ціни на рибу в магазинах, звісно, рідко нас радують. А тому якщо трапляється якась акція, господині запасаються на знижці і про запас. І всі надлишки відправляються в морозильну камеру. Але як довго там можна зберігати рибу, інформує ,
На який час можна заморозити рибу? Як це зробити, щоб на свята їсти смачний та корисний продукт?
Підготовка риби до заморожування
Смажена риба — одна із традиційних страв, без якої майже неможливо обійтися на святковому столі.
І вже зараз деякі придивляються до цін на морепродукти та рибу. А чи можна брати їх заздалегідь, чи не зіпсується короп, чи та сама форель у морозильній камері за кілька місяців?
Перед тим, як заморожувати сиру рибу, варто зробити кілька речей.
Почніть з очищення від нутрощів та луски, потім ретельно промийте в холодній воді та просушіть паперовим рушником.
Коли риба буде випатрана, її можна розрізати на дрібніші шматочки, але це не обов’язково.
Підготовлену рибу зберігайте у морозильній камері до трьох місяців.
Як правильно розморожувати рибу
Що стосується самого процесу розморожування, то найкраще робити це повільно і без допомоги мікрохвильової печі чи духовки.
Не забувайте, що рибу потрібно буде з’їсти протягом 24 годин.
Чи можна смажену рибу заморожувати
Заморозити смажену рибу можна і після приготування, тобто запікання або смаження. Щоб не зіпсувати смак, запам’ятайте кілька простих порад.
Насамперед дочекайтеся повного остигання, а потім розділіть рибу на порції. Завдяки цьому ви легко зможете розігріти стільки риби, скільки вам потрібно.
Перед тим як покласти рибу в морозилку, помістіть її в харчову фольгу або спеціальні пакети.
Суть у тому, щоб упакувати продукт щільно, без зайвого повітря, щоб кристали льоду не з’явилися на рибі та не зіпсували смаку.