Яблучно-банановий пиріг у духовці. Соковитий і м’який десерт за 30 хвилин


Приготуйте ніжний і ароматний яблучно-банановий пиріг у духовці, який стане чудовим частуванням для всієї родини. Поєднання банана і яблук створює унікальний смак: банан додає соковитості та м’якості, а яблука надають пирогу легкої кисло-солодкої нотки.

Рецепт тіста гранично простий і не вимагає особливих навичок: для його приготування знадобляться яйця, цукор, сметана і борошно. Щоб пиріг вийшов повітряним і пишним, обов’язково додайте розпушувач – він додасть тісту необхідної легкості. Спечіть цей пиріг, і його ніжний аромат наповнить ваш дім затишком і теплом!

Інгредієнти:

сметана жирністю 15% – 200 г,

вершкове масло – 70 г,

яйця – 2 шт.,

сіль – дрібка,

розпушувач – 2 чайні ложки,

цукор – 100 г + 2-3 столові ложки,

ванільний цукор – 1,5 чайної ложки,

борошно – 500 г + трохи для посипання,

картопляний крохмаль – 3 столові ложки,

кисло-солодкі яблука – 5-6 шт.,

банан – 1 шт.,

вода – 50 мл, банан – 1 шт.,

цукрова пудра – 2 столові ложки.
Приготування:

1. Збийте вінчиком сметану, яйця, розтоплене масло, сіль, розпушувач, 100 г цукру і ванільний цукор. Додайте борошно і 2 столові ложки крохмалю та перемішайте.

2. Посипте стіл борошном, викладіть туди тісто і вимісіть його. Воно має вийти дуже м’яким і злегка липнути до рук. Оберніть масу харчовою плівкою і приберіть у холодильник на 15-20 хвилин.

3. Очистіть яблука та наріжте великими кубиками. Викладіть їх у сковорідку, додайте 2-3 столові ложки цукру і воду. Тушкуйте під кришкою на середньому вогні, помішуючи, поки не випарується рідина. Зніміть з вогню і злегка остудіть.

4. Відріжте 2/3 охолодженого тіста. Розкачайте круглим пластом і розподіліть його по дну та бортикам форми діаметром 26 см.

5. Посипте тісто крохмалем, зверху викладіть яблука і нарізаний кружечками банан. Розкачайте третину тіста, що залишилася, тонким шаром, наріжте смужками і викладіть їх переплетеними на начинку.

6. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Пиріг має підрум’янитися.

7. Остудіть його у формі, перекладіть на тарілку і посипте цукровою пудрою.

Смачного!



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *