Такі оладки виходять дуже смачними, хрумкими та повітряними. Готую їх на обід або вечерю.
Інгредієнти:
- картопля відварена – 1 кг
- твердий сир – 100 г
- зелень, сіль, перець – на смак
- 2 яйця
- сметана (йогурт грецький) – 100 г
- борошно – 3-4 столові ложки
- олія для смаження
Приготування:
Відварену картоплю пом’яти, додати до неї натертий сир та подрібнену зелень. Посолити та поперчити до смаку.
Все гарно перемішати, змастити руки олією та сформувати пласкі кульки, як на фото нижче.
В окремій мисці збити яйця з сіллю, додати до них йогурту або сметани, а також борошна. Все гарно перемішати до консистенції густої сметани.
Кожну сформовану картопляно-сирну кульку занурити у ємність з тістом, щоб воно пристало зі всіх сторін.
Смажити оладки з начинкою на середньому вогні до рум’яної скоринки.
Подавати зі сметаною чи грецьким йогуртом.
Смачного!