Морквина, що полежала кілька тижнів у ящику, втрачає насамперед пружність. Навіть якщо жодних слідів псування на шкірці немає, хрумтіти, як раніше, вона вже не буде. Подарувати овочам друге життя можна за допомогою картопляної суміші, інформує .
Ефективний спосіб підходить не тільки для моркви, але також для редису або селери. До речі, останню потрібно обов’язково зберігати у фользі, щоб уникнути швидкого в’янення. Якщо промах вже був допущений, то доведеться вдатися до хитрості.
Наріжте сиру картоплю на невеликі скибочки і занурте їх у крижану воду. Туди ж відправте непрезентабельні овочі на 30-60 хвилин. Через цей час вони знову стануть хрусткими, ніби їх щойно принесли з грядки!
Можна прискорити процес. У моркви зрізають гострий кінчик і поміщають у холодну воду у вертикальному положенні. У такому випадку ідеально підійде кухоль або склянка.