За даними статистики, щорічно ми споживаємо близько кілограма спецій на людину. Наскільки безпечна така норма — прокоментували фахівці, інформує .
Як правило, виробники пропонують багатий асортимент самих спецій і різних форм їх фасування. Багато хто віддає перевагу купівлі спецій на вагу на ринках або в супермаркетах — така форма продажу вигідніша за ціною. Однак тут економічний фактор не грає на руку покупцеві: краще дещо переплатити, але бути впевненим у якості товару.
По-перше, фабрично розфасовані спеції гарантовано проходять перевірку якості та санітарний контроль на виробництві.
По-друге, багато спецій мають властивість не тільки віддавати власний аромат, а й вбирати сторонні запахи з навколишнього середовища.
По-третє, заводська упаковка — це запорука дотримання оптимальних умов зберігання. Спеції втрачають аромат, колір, смакові якості та корисні властивості при зберіганні на відкритому повітрі.
Отже, на думку експертів, під час вибору спецій краще віддавати перевагу фасованим опціям, незважаючи на їхню вищу ціну. Це гарантує якість, відсутність сторонніх запахів і дотримання умов зберігання. А отже — безпеку для здоров’я при вживанні в їжу в заявлених виробником дозах.