Найчастіше вареники під час варіння злипаються. І щоб цього уникнути, досить використовувати кілька простих хитрощів. Про них розповіли кухарі, інформує .
Якщо ви готуєте самі, переконайтеся, що тісто не надто м’яке. Також перевірте краї. Якщо вони погано скріплені, начинка буде витікати, що теж призведе до злипання. А під час варіння покупних продуктів зверніть увагу на такі нюанси.
Варіть вироби у великій кількості підсоленої води. При цьому рідина має бути досить гарячою, щоб вареники відразу спливли на поверхню. Час варіння не має перевищувати 7 хвилин.
Не кладіть занадто багато вареників одночасно, краще варіть їх партіями. Попередньо їх можна обваляти в борошні — це створить на поверхні захисну плівку, яка запобіжить злипанню. А до готових виробів варто додати шматочок вершкового масла, підсумували експерти.