Оригінальний салатик до святкового новорічного столу! “Дракоша” може стати непоганим конкурентом усіма улюбленій “Шубі”. Готується простіше простого, виходить дуже смачно. Спробуйте — цей салатик зможе доповнити будь-який стіл у Новий 2024 Дракона!
Інгредієнти:
- 3-4 шт. відвареної картоплі;
- 320 г філе оселедця;
- 1 середня цибулина;
- 4 відварені яйця;
- 2-3 шт. маринованих огірків;
- 160 г плавленого сиру;
- майонез;
- пучок зеленої цибулі;
- маринад для цибулі: 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. оцту 6-9%, окріп.
Маринування цибулі
Наріжте цибулю для салату чверть-кільцями. Щоб вона не гірчила, додайте до неї сіль, цукор, оцет і залийте окропом так, щоб він повністю покрив його. Залишіть щонайменше на 20 хвилин, інформує Ukr.Media.
Складання салату
Натріть картоплю на тертці. Додайте майонез та перемішайте. Утрамбуйте та розрівняйте у формі. Солити картоплю не обов’язково, тому що до складу салату входить оселедець та мариновані огірочки. Наріжте рибку шматочками і покладіть зверху. Майонезу тут не додавайте.
Порада Щоб салат вийшов красивим, збирайте його в роз’ємній формі-кільці.
Наступний шар — віджата від маринаду цибуля. Поверх неї розподіліть трохи зеленої цибулі від загальної кількості. Покрийте сіточкою майонезу.
Далі — натерті відварені яйця та майонез. Далі — мариновані огірочки. Додайте трохи майонезу.
Зрештою, фінальний шар — натертий плавлений сир. Попередньо приберіть його на 30 хвилин у морозилку, щоб легше було натирати. Посипте зеленою цибулею, що залишилася.
Салат виходить соковитим, а тому його не потрібно просочувати. Можна приготувати і одразу ж подати на стіл!
Готується дуже швидко: потрібно лише заздалегідь відварити деякі інгредієнти та акуратно скласти їх шарами. Соковитий, апетитний, ситний, збалансований по солі, незабутній салат «Дракоша» на новорічний стіл!